DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN %
Kayseri
15°

HAFİF YAĞMUR

04:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
AK Parti Kurucularından Eski HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Hayatını Kaybetti

AK Parti Kurucularından Eski HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Hayatını Kaybetti

Eski AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat hayatını kaybetti. Fırat bir süredir hastanede tedavi görüyordu bu sabaha karşı hayatını kaybetti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:49
AK Parti Kurucularından Eski HDP Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HDP İstanbul İl Örgütü, partinin eski Mersin milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın bu sabaha karşı hayatını kaybettiği ifade edildi. Söz konusu açıklamada örgütün sosyal medya hesabı üzerinden yapıldı.

Konu ile ilgili olarak söz konusu açıklamada “Önceki dönem Mersin milletvekilimizden Dengir Mir Mehmet Fırat, bu sabaha karşı Ankara Bayındır Hastahanesinde yaşamını yitirmiştir. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Dengir Mir Mehmet Fırat'ı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyp Erdoğan da ziyaret etmişti. Bu ziyarette ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun eşlik etti.

 

kamupersoneli.net

DENGİR MİR MEHMET FIRAT KİMDİR?

Dengir Mir Mehmet Fırat (d. 8 Ağustos 1943, Kâhta), avukat, çiftçi, ihracatçı ve siyasetçidir. Fırat TBMM 21., 22., 23. ve 25. dönem milletvekili ayrıca Adalet ve Kalkınma Partisi eski Genel başkan yardımcısı ve kurucularındandır.

2015 Türkiye genel seçimleri sonucu HDP Mersin milletvekili seçilmiştir.

Fırat 2000 yılında Fazilet Partisi'nden Cumhurbaşkanlığı'na aday olmuştu

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.