DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20789321,15%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer: “Yurt Sorunu Yok”

KAYSERİ,(BGC)-Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, nöbetçi vekil uygulamasının öncesinde yaptığı açıklamada, "Yükseköğrenimde yurt sorunu olduğu söyleniyor ama öyle bir sorun yok" dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 04:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti İl Binası önünde nöbetçi vekil uygulaması öncesi basın açıklaması yapan Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, koronavirüse ve vaka sayılarına değindi. Tamer konu ile ilgili olarak, “Kayseri’nin vaka artışında ilk 5’i bırakması gerekiyor. Dün sağlık bakanımız açıkladı. Kayseri’nin yine ilk 3 sırada olduğunu gördük. Düğünler, taziyeler ve gurbetçi kardeşlerimizin etkisi olduğunu gördük. Gurbetçiler döndü. Okullar açıldı. Orda da sıkıntılar var. Okullarda da sıkıntılar var. Hastanedeki doluluk oranı yüksek. Yüzde 85. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 60 oranında. Entübe hasta sayısı yüksek. Herkes üzerine düşeni yapacak. Birinci doz aşıda yüzde 87, ikinci dozda yüzde 63. istediğimiz seviyede değil. Evlere kapanmama adına bir an önce tedbirleri alıp eksik aşıları yaptırmamız gerekiyor” diye konuştu.

Yüksek Öğrenim yurtları ile ilgili de konuşan İsmail Tamer, “Üniversiteler açıldı. Ortada bir yurt sorunu olduğu söyleniyor. Bu söylemler tamamen provokasyondan başka bir şey değil. Kayseri’de zaten böyle bir sıkıntı yok. CHP’nin yaptığı fütursuzca hareketler onlara oy kazandırmayacak, kaybettirecektir. Biz iktidara geldiğimizde 2002 yılında 175 bin yatak kapasitesi varken şu an bu oranlar 1 milyonun üzerine çıktı. El insaf. Kredi Yurtlar Kurumu yurtları 5 yıldızlı otel konumunda. Şöyle bir kargaşa oldu; yaklaşık 2 sene kadar okullarda yüz yüze eğitime ara verildi. Yüz yüze eğitim geri başlayınca herkes yurtlara akın etti. Böyle olunca sanki yurtlarda problem varmış gibi yalancı bir yurt sorunu oluyormuş gibi bir durum söz konusu oldu. Bir kaşık suda fırtına koparmanın gereği de yok, anlamı da. CHP’ de bir ay sonra kimsenin dışarıda kalmadığını görecek” ifadelerini kullandı.

“KAPANAN FETO OKULLARINDAN KYK’YA GEÇEN YURTLAR DA VAR”

15 Temmuz sonrası kapanan FETO okullarının yurtlarının KYK’ya devrinin daha sağlıklı olup olmadığı hakkında gelen soru üzerine İsmail Tamer, “Bu bir tercih. Kapanan FETO okullarından KYK’ya geçen yurtlar da var. Kayseri’de olmayabilir. Ama burada kalkıp da farklı şekilde dağıtıldı diye bir şey yok. Yatak sayılarının artması da belli. Bir ay sonra Yurt konusunu tekrar konuşuruz. Hiç bir yavrumuzun dışarıda kalmasına izin vermeyeceğiz. Kiralar arttı. Bunu denetliyoruz” yanıtını verdi.

“TURKOVAC EKİM AYI SONUNDA SERİ ÜRETİME GEÇEBİLİR”

Koronavirüs aşıları hakkında da konuşan İsmail Tamer, “Önceden randevu aldığımızda aşı oluyorduk. Şimdi bu sistemi kaldırdık. Yeni ekipler kurduk. İlçelerde ve halkın yoğun olduğu yerlerde ekipler randevusuz aşı yapıyor. Aşıda problem yok. Ama zihniyette problem var. Bir parti başkanı kalkıyor kuyruklu falan şeyler doğacak gibi sözler söylüyor. Ben de ona ‘Kuyruklu yalan’ diyorum. Başka bir şey demiyorum. Olacak bir şey değil. TURKOVAC’a gelince; 3’üncü faz çalışmaları da bitti. Hiç bir yan etkisi görülmedi. Diğer aşılar gibi aşı bölgesinde biraz ağrı ve kızarıklık söz konusu. Acil üretme için müracaat edilecek. Ekim ayı sonuna kadar gelmesi bekleniyor. Gelince seri üretime başlanacak” açıklamasında bulundu. Tamer hızlı trenle alakalı olarak da, “Yüksek hızlı trenin önündeki mali sorunları çözüldü. Şu günlerde imzalanmasını bekliyoruz. Faizleri ile ilgili tartışmalar söz konusu. Firma daha az oranla almaya çalışıyor. Havaalanı bitmek üzere” dedi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.