DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21600820,32%
Kayseri
22°

KAPALI

13:05

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Ağır hasarlı binanın yıkımı bekleniyor

Ağır hasarlı binanın yıkımı bekleniyor

ABONE OL
Şubat 15, 2023 13:21
Ağır hasarlı binanın yıkımı bekleniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’de ağır hasarlı binanın yıkımı bekleniyor

KAYSERİ (1HA -ÖZEL) – Kahramanmaraş merkezli depremlerden şehrin merkezinde bulunan bina da büyük zarar gördü ve bina yetkililer tarafından boşaltıldı. Esnaf ise tehlike oluşturan binanın kısa süre içerisinde yıkılmasını talep ederken aynı zamanda güvenlikleri için kaygı duyduklarını da dile getirdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremde 10 il yıkıcı oranda büyük hasar aldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası Türkiye yasa boğuldu. Çevre illerden de şiddetli şekilde hissedilen deprem Kayseri’den de hissedildi ve bazı binalar maddi hasar aldı. Şehrin merkezinde yer alan bina ise artçı sarsıntılardan büyük zarar gördü. Riskli bina yetkililerden tarafından boşaltıldı. Esnaf ise yetkililerin bina ile ilgilenilmesini ve yıkılmasını talep ederken güvenlik endişesi duyduklarını kaydetti. Tehlike arz eden binanın hemen bugün yıkılması gerektiğini söyleyen Esnaf Muzaffer Ayrı, “Bu binanın üzerimize yıkılmasından dolayı her an endişe ve korku duyuyoruz. Bizim buraları da yıkar. Binanın bu hali işlerimizi de etkiliyor. Şuradan insanlar geçmiyor. Arabasıyla geçemiyor kimse. Önce müşteriler arabayla gelip buradan bir şeyler alıyorlardı. Şimdi arabanın geçmesine izin vermiyorlar. Bu bina bence bugün yıkılsın” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.