DOLAR 32,4397 0.02%
EURO 34,7930 -0.14%
ALTIN 2.432,93-0,07
BITCOIN 20871561,73%
Kayseri
24°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X

8 bin TL’ye varan geri ödemesiz nakit destek!

İhtiyacı olanlara devletten 8 bin TL'ye varan geri ödemesiz nakit destek!

ABONE OL
Eylül 24, 2022 13:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomik açıdan zorlanan vatandaşlara, devlet desteklerini vermeye devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile yardımları adı altında annelere doğum yardımı verilmektedir. Bu yardımlardan yararlanabilmek için belirli bir takım şartları taşımak gerekiyor. İhtiyacı olanlara toplam da 8 bin TL'ye varan geri ödemesiz nakit destek veriliyor. Peki, başvuru şartları neler?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyacı olanlara verdiği 8 bin TL'ye varan geri ödemesiz nakit destek merak konusu oldu. Doğum yardımının yanı sıra verilen pek çok destek ayrıntılı olarak haberimizde mevcut

GERİ ÖDEME YOK

8 bin TL geri ödemesiz destek, ekonomik açıdan vatandaşların rahatlamasına yardımcı oluyor. Vatandaşlara verilen bu destek geri ödemesiz olarak 1 defaya mahsus bir şekilde veriliyor.

SÜT PARASI DESTEĞİ

Süt parası desteği, aileleri çocuk yapmaya teşvik etmesi ve doğum yapan anneleri rahatlatmak amacıyla veriliyor. 202 TL tutarında verilen bu destek için ailelerin en geç 5 yıl içerisinde başvuruda bulunması gerekiyor.

Başvuruda bulunmak isteyenler için hem anne hem de eş başvuruda bulunabiliyor. İkiliden birinin SSK'lı ya da Bağkurlu olması 120 gün prim ödemsinin olması yeterli olacaktır. 5 yıl içerisinde başvuran kişiler ücretlerini alabiliyor. Doğumun canlı ve sağ bir şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir.

DOĞUM YARDIM PARASI DESTEĞİ

Verilen nakit ödeme yardımlarından bir diğer ise doğum yardımı olarak ifade ediliyor. Gerekli başvuru artlarını taşıyan ve evraklarını hazırlayan kişiler doğum parası yardım desteğinden yaralanabiliyor. Doğumun tam ve sağ bir şekilde gerçekleştirdikten sonra bebeğini nüfusa kaydettiren aileler, başvurularını direkt olarak Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapabiliyor.

Bakanlığın resmi web sayfasında yayımlanan ifadeye göre ödemeler çocuk sayısına göre şu şekilde:

Birinci çocuk ödemesi: 300 TL

İkinci çocuk ödemesi: 400 TL

Üçüncü ve sonraki çocukların ödemesi: 600 TL

İŞ GÖREMEZLİK ÖDEMESİ

Doğum yapan anne, doğum yapmadan önce ve sonra belirli bi r süre iş görmez. Bu sür içerisinde raporlu olan annelere verilen rapor parası ödemesi olarak da adlandırılan bu ödemelerde de başvuru şatları bulunmaktadır.

Annenin sağlık durumunu belirtilen bir raporun olması gerekmektedir.

En az 90 ünlük primin ödenmiş olması gerekiyor.

Gelen bilgiye göre asgari ücret alan ve tek doğum yapan annelere rapor ödemesi kapsamında 7.324,80 TL ödeme yapılmaktadır.

www.kamupersoneli.com

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.