DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
Kayseri
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
7 yardım TIR’ı deprem bölgelerine ulaştırıldı

7 yardım TIR’ı deprem bölgelerine ulaştırıldı

ABONE OL
Şubat 10, 2023 09:21
7 yardım TIR’ı deprem bölgelerine ulaştırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KAYSERİ (1HA) – Ülkemizdeki yaşanan deprem felaketi nedeniyle İncesu Belediyesi ve İlçe kaymakamlığı öncülüğünde 7 yardım TIR’ı hazırlanarak deprem bölgelerine ulaştırıldı. Küçük bir çocuk, kendisine ait yastığı, bisküvi ve moral dolu bir mektup da gönderdi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde yaşanan iki deprem sonrası bölgede olan mağduriyetin giderilmesi için İncesu halkı Belediyesi, Kaymakamlığı, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar ile tek yürek oldu. Bölgeye su, soba başta olmak üzere içerisinde ihtiyaca yönelik 7 yardım Tırı bölgeye sevk edildi. Toplama merkezlerine getirilen yardım malzemelerinden birisi de küçük bir çocuğun kendisine ait olan yastığı, bisküvisi üzerindeki moral dolu mektubu oldu.

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek yaptığı açıklamada “Deprem nedeniyle birçok ev yıkıldı ve insanlarımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Çok sayıda yaralı var. Birçok vatandaşımızın evi enkaz oldu. Şimdi bir ve beraber olma zamanı. Depremin olduğu andan itibaren ilçe halkı olarak yardım kampanyası başlattık. İlçe halkımız çağrımıza kulak vererek bizlerin ve depremzede vatandaşlarımızın yanında oldu. Bölgeye 7 Tır yardım malzemesi ulaştırdık. Yardımlarımız devam edecektir. Enkaz bölgesine arama kurtarma için gönüllü personel gönderdik. İlçemize gönderilen depremzede vatandaşlarımızı ağırlıyoruz. Belediyemizin kadın personeli toplama merkezinde, erkek personeli ekmek fabrikasında ekmek üretimi için çalışıyor. AFAD’a ulaştırılmak üzere çok sayıda ekmek ürettik” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.