DOLAR 32,4064 -0.07%
EURO 34,8520 -0.03%
ALTIN 2.433,04-0,07
BITCOIN 20759991,01%
Kayseri
24°

KAPALI

04:18

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
40 BİN MİSAFİRİMİZ VAR

40 BİN MİSAFİRİMİZ VAR

ABONE OL
Şubat 24, 2023 13:55
40 BİN MİSAFİRİMİZ VAR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, MECLİS ÜYELERİ İLE DEPREM BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile birlikte deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta yapılan çalışmaları inceledi. Başkan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu yarayı inşallah el ele, birlik beraberlik anlayışı içerisinde saracağız” dedi.

Deprem bölgesi Kahramanmaraş’ta desteklerini ve incelemelerini sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi.

Enkaz kaldırma ve temizleme çalışmalarını takip eden Başkan Büyükkılıç ve meclis üyeleri deprem bölgesinde fedakârca görevini yapan ekiplere çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Büyükkılıç, depremden ağır hasar alan ve yıkılan binalarda yapılan çalışmaları da yerinde gördü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi önünde açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin Kahramanmaraş’a yakınlığı üzerine kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum teşkilatlarıyla, yerel yöneticileriyle burada tüm imkânlarını seferber ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

“Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin binasının önündeyiz. Şehrin merkezinde en çok yıkımın olduğu bölge. İlk saatten beri Türkiye buraya aktı ama özelde de Kayseri komşuluk ilişkileri yakınlığından kaynaklı olarak kurum ve kuruluşlarıyla sivil toplum teşkilatlarıyla, yerel yöneticileriyle adeta burada imkânlarını seferber etti. Kahramanmaraş’ta canlarımızın elinden tutmaya, yaralarını sarmaya, onları kurtarmaya yönelik gayretler içerisinde bulunduk ve bu faaliyetlerimize devam ediyoruz. Meclis üyelerimiz, sağ olsunlar buraya gelmek suretiyle şehrimizi, Kahramanmaraş’ımızı, tablonun seyrettiği yerleri görme yönünde bir bakıma da değerlendirme yönünde de çalışmalar yapıldı. Mezarlık ziyaret edildi. Türkoğlu ziyaret edildi. O bölgedeki olan bitenler gözlemlendi. Yine Dulkadiroğlulları, 12 Şubat bölgeleri incelendi. Konteyner kentte Kayseri Büyükşehir Belediyemizin bir bakıma mahallesi olarak, dayanıştığı ve yardımlaştığı orayı da kendi uhdesine aldığı bölge ziyaret edildi. Şimdi de burada Büyükşehir Belediye’mizin önündeyiz. Görüldüğü gibi Sivil Kuruluş Teşkilatların çalışmaları var. Belediyelerin çalışmaları var.”

“KAHRAMANMARAŞ’A YAKINLIĞIMIZ ÜZERİNE ŞEHRİMİZE GELEN 40 BİN ÜSTÜNDE MİSAFİRİMİZ VAR”

Kayseri’ye 40 bin üstünde depremzedenin geldiğini dile getiren Büyükkılıç, Kayseri’deki depremzedeler için özveri ve gayretle çalıştıklarını ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi olarak, koordineli ve planlı bir şekilde desteklerine devam edeceklerini kaydetti.

Devlet ile milletin el ele yaraları sardıklarını vurgulayan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde bu yarayı inşallah el ele, birlik, beraberlik anlayışı içerisinde saracağız. Yerel Yönetimler olarak bizler ve diğer kurum ve kuruluşlar zaten işin başından beri devlet, bütün kurum ve kuruluşlarıyla değerli İçişleri Bakanımızın buraya geldiği ilk saatten beri gerekli çalışmalar yapılıyor. El ele gönül gönüle, altyapı kuruluşlarıyla birlikte üzerimize düşen neyse onu yapacağız. Hedefimiz insanlara hizmet etmek, onların gönlünde yer edinmek, dualarını almak. Tüm emeğe geçenlere, bu çalışmalarda yer alan herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

MECLİS ÜYELERİNDEN BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer de birlik beraberlik içerisinde bu yarayı saracaklarını söylerken, Tomarza Meclis Üyesi Yakup Göktaş da “Kahramanmaraş’tayız. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Sayın Memduh Büyükkılıç, beyefendinin direktifleri konusunda Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri olarak, Kahramanmaraş’a istişarelerde bulunmak için geldik. Üzücü bir olay. Böyle bir afetin olması. İnşallah en kısa zamanda bunları atlatacağız” dedi. Hacılar Meclis Üyesi Ahmet Bostancı ise “Ülkemize geçmiş olsun diyorum. Biz de acıyı paylaşmak üzere geldik. Ölenlerimize rahmet, kalanlarımıza sabır diliyorum. İnşallah devletimiz, milletimiz el birliğiyle yeniden mamur ederiz” diye konuştu.

Develi Meclis Üyesi Ahmet Bostancı da “Biz de buraya geldik yerinde gördük. Burada devletimizin ne kadar büyük olduğunu belediyelerimizin gerçekten birlik ve beraberlikle bu şehri ayağa kaldırmak için çaba gösterdiğini  gördük. Rabbim böyle bir daha depremleri ülkemize göstermesin”  şeklinde konuştu. Bünyan Meclis Üyesi İhsan Urhan ise, “Tüm milletimize, devletimize ve vatanımıza geçmiş olsun. Allah ölenlere rahmet, kalanlara sabır versin inşallah. Burada Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri olarak, elimizden geldiği kadar destek olmak için geldik. Umuyorum en kısa sürede devletimiz yaraları hızlı bir şekilde saracaktır” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.