DOLAR 32,1456 -0.13%
EURO 35,1392 0%
ALTIN 2.471,690,17
BITCOIN 21185525,99%
Kayseri
15°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
3600 Ek Gösterge’nin ilk adımı atıldı

3600 Ek Gösterge’nin ilk adımı atıldı

Memur-Sen ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 6. Dönem Toplu Sözleşme’de imza altına alınan “3600 ek gösterge ve ek göstergelere ilişkin düzenleme yapılması” konusunda ilk komisyon toplantısı gerçekleşti.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 10:15
3600 Ek Gösterge’nin ilk adımı atıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplantıda 3600 ek gösterge konusunun pandeminin getirdiği ekonomik sorunlarla birlikte daha önemli hale geldiğine dikkat çeken Bakan Bilgin, “Küresel salgın ile birlikte enerji fiyatlarındaki artış, maliyet artışları ve lojistik problemler tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de ekonomik olarak olumsuz etkilere sebep oluşturmuştur. Türkiye’nin mevcut sorunlara karşı ekonomik politikalarla verdiği cevapların yanında sosyal politikalarla verdiği cevapları da vardır. Bakanlık olarak yeni ekonomik modelin yanında yeni sosyal politikaları da hayata geçirerek toplumun krizlere karşı korunmasını sağlayacak tedbirler aldık.

Yaptığımız toplu sözleşmeler de bu konuda önemli adımlardan biridir. Fakat enflasyonist ortam yaptığımız toplu sözleşmelerde ciddi aşınmalara yol açtı. Bu aşınmalara karşı enflasyon farkı ve sosyal denge desteği gibi unsurlar devreye soktuk. Bu çalışmaların yeteri olduğunu söylemek mümkün değil ancak yapılacak ilavelerle bunları yeterli hale getireceğiz. Bugün de 3600 ek gösterge ile kamu çalışanlarımızın adil bir şekilde beklentilerini karşılayacak bir düzenleme yapacak kararlılıktayız. Cumhurbaşkanımız meselenin bu yıl içinde çözüleceğini ifade etti.

Konunun çözümüne ilişkin gerçekleştirdiğimiz bu komisyon toplantısında; meseleler ele alınacak, sosyal tarafların talepleri dile getirilecek ve sorunun teknik çözümüne ilişkin kamu kuruluşlarının önerileri değerlendirilecektir. Bugüne kadar büyük değişimler gerçekleştirdik. 3600 ek gösterge konusunda da büyük bir adım atacağız ve kamu personelleri arasındaki adaletsizlik duygusunu ortadan kaldıran bir düzenleme ile beklentileri karşılayacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.