DOLAR 32,3786 -0.2%
EURO 34,8203 0.16%
ALTIN 2.438,490,01
BITCOIN 2033068-1,76%
Kayseri
18°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

28 gün tam sokağa çıkma yasağı açıklaması geldi

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan corona virüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Mehmet Ceyhan açıklamalarında son alınan tedbirlerin yetersiz olduğunu belirtti ve 28 günlük kısıtlama gibi önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 15:13
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan corona virüs salgını hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ceyhan açıklamalarında 14 günlük tam kapanmanın yeterli olmayacağını seyahat kısıtlaması gibi katı önlemlerin alınması gerektiğini tam kapanma olacaksa da en az 28 günlük bir kapanmanın uygulanması gerektiğini ifade etti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan açıklamalarında salgının Türkiye’deki seyrini değerlendirdi ve 28 günlük tam kapanma yapılması gerektiğini vurguladı.

28 GÜNLÜK KAPANMA AÇIKLAMASI

Türkiye’deki toplam pozitif vaka sayısına Fox TV'de değinen Ceyhan, Sağlık Bakanlığı’nın teşhis edemeyeceği hastalarla birlikte toplamda Türkiye’de 1 kaç milyon pozitif kişi olduğunu dile getirdi. Ayrıca Ceyhan açıklamalarında İl Hıfzıssıha kurullarının alacağı önlemlerin anlamı kalmadığını çünkü virüsün tüm ülkeye yayıldığını hastalığı taşıyanların yüzde 20'lik bölümünün süper bulaştırıcı olduğunu 28 gün tam kapanma olması gerektiğini ifade etti ve şöyle devam etti:

“Tam kapanma 28 gün olmalı, 14 gün işe yaramaz. 14 gün bir kuluçka süresidir. Önleme için 2 kuluçka süresi yani 28 gün kapanma gerekiyor. Erken dönemde alınmayan önlemler sonradan alınınca işe yaramadı. Seyahatler kısıtlanmadan salgınla başa çıkılamaz. Sonradan alınan önlemler işe yaramadı”

Tüm bunların yanı sıra Mehmet Ceyhan İstanbul'da vakaların biraz düştüğünü ancak fark etmediğini İstanbul'dan her yere seyahat olduğunu bir yerde azalırken başka bir şehirde arttığını Nisan, Mayıs aylarında alınması gereken önlemlerin alınmadığını vurguladı.

www.kamupersoneli.net

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.