DOLAR 32,3894 -0.11%
EURO 34,5812 -0.66%
ALTIN 2.386,08-2,00
BITCOIN 1940478-5,41%
Kayseri
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

21 Eylül’den sonra okullar nasıl açılacak?

Koronavirüs salgını sebebiyle eğitim öğretim Mart ayından beri online olarak devam ediyordu. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yapmış olduğu açıklamasında 21 Eylül tarihinde önce ana okulu ve birinci sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını belirtmişti. Bunun üzerine veliler diğer sınıfların özellikle bu yıl sınava girecek 8 ve 12'nci sınıfların nasıl eğitim başlayacağını merak ediyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı, 21 Eylül tarihinden itibaren okul öncesi ve birinci sınıfları yüz yüze eğitime başlaması kararı aldı. Diğer sınıfların açılış tarihleri için de planlamalar yapıldı. Hafta başında düzenlenen kabine toplantısı sonrasında diğer sınıfların okullarının açılış tarihine göre çalışmalar yapan Bakan Selçuk, “Avrupa'da okulları kapalı tek ülke biziz. Belli sınıflar için de olsa okulları açmamız gerekiyor” demişti.

İKİNCİ AŞAMA

Yapılan değerlendirmeler sonucunda hangi sınıfların açılması gerektiği üzerinde de duruldu. Milli Eğitim Bakanlığı yüz yüze eğitimin başlaması için üç aşamalı bir sistem geliştirdiği ifade edildi. Buna göre 21 Eylül tarihinde birinci sınıf ve anaokulu eğitime başlayacak. Üç hafta sonra vaka değerlendirmesi yapılacak ve okullardaki durum da değerlendirilmiş olacak. Vakalarda artış olmazsa ve düşmeye başlarsa, ikinci aşamada 2 ve 8'inci sınıflar da eğitime başlayacak.

SON AŞAMA

Buna göre son aşamada yine vaka sayılarında bir artış olmazsa 12'nci sınıfların açılacağı ifade edildi. Sınavların nasıl yapılacağı konusunda da bir takım hazırlıklar başladı. Uzaktan eğitim olmuş olsa bile sınavların okulda yüz yüze yapılması konusu gündemde. Okullar sınav tarihlerini belirleyecek. Çocukların eğitime katılmalarını sağlamak adına sınavlarda yüz yüze ve uzaktan eğitimde işlenen konular sorulacak.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.