DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2080433-1,22%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
2019 DGS Geç Başvuruları Başladı!

2019 DGS Geç Başvuruları Başladı!

ÖSYM Başkanlığı tarafından DGS Geç başvuruları alınmaya başladı. ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi Sistemi (AİS) üzerinden alınacak başvurular için adaylardan geç başvuru ücreti olarak 180 Türk Lirası ödeme alınacak. Adaylar ücreti başvuru süresi tamamlanmadan ilgili hesaba yatırmaları zorunlu.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:53
2019 DGS Geç Başvuruları Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) geç başvuruları alınıyor.

21 Mayıs 2019 tarihinde alınmaya başlayan DGS geç başvuruları 23:59'da sona erecek.

Adaylar DGS için başvuru yaparken geç başvuru ücreti yatırmak zorundalar. Başvuru yapan ancak geç başvuru ücretini ödemeyen adayların başvurusu kabul edilmeyecek.

2019 DGS KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

2019 DGS 30 Haziran 2019 tarihinde yapılacak ve 150 dakika süre verilecek.

DGS'de adaylara sayısal ile sözel bölümlerden sorular sorulacak.

KİMLER DGS GEÇ BAŞVURUSU YAPABİLİR?

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek
zorundadırlar.

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DGS GEÇ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.