DOLAR 32,4937 0.16%
EURO 34,9307 0.33%
ALTIN 2.438,470,01
BITCOIN %
Kayseri
24°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

2-3 hafta sokağa çıkma yasağı önerisi geldi!

Ülkemizde son dönemde artan vaka sayıları ve vefatlardan sonra yeni tedbirler alınmaya başladı. Kurban Bayramı sonrasında özellikle son 2 haftalık süreç içerisinde vaka sayıları ve ölümlerdeki artış önlenemez hale geldi. Konuyla ilgili Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel'den 2 - 3 hafta sokağa çıkma yasağı önerisi geldi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Prof. Dr. Cinel, açıklamasında, şok tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizerek, “Şok tedbirlerin alınması lazım. Nedir bu dersek, 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Böyle tedbirlerle yukarı seyri aşağı döndürmemiz lazım” dedi.

ŞOK TEDBİRLERİN ALINMASI LAZIM

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel, açıklamasında son dönemde artan vefat sayılarını düşürmek için şok tedbirlerin alınması gerektiğinin altını çizerek, şu ifadeyi kaydetti:

“Şok tedbirlerin alınması lazım. Nedir bu dersek, 2-3 hafta sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Böyle tedbirlerle yukarı seyri aşağı döndürmemiz lazım”

Koronavirüs ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cinel, Mar t ve Nisan ayında İstanbul'da durumun çok ciddi olduğunu ancak gelen kısıtlama ve yasak kararlarından sonra zirveden aşağıdya inildiğini, “”Mart-nisan ve mayıs aylarında Çin'in Vuhan'ı varsa Türkiye'nin de İstanbul'u vardı. Çok ağır bir durum, 19 Nisan'da, 1920 hasta oldu yoğun bakımlarda. Bu hastaların yüzde 90'ı İstanbul'daydı. Uyarılar yapıldı ve kısıtlamalar geldi. Kısıtlamalar sonrası pandemide zirveden aşağı gelindi. Şu anda yeni hasta sayısı her gün daha fazla geliyor iyileşen hasta sayısına oranla. Bu iyi bir şey değil. Bunun tam tersine olması bizi rahatlatabilir ki şu anda rahat değiliz” şeklinde ifade etti.

 

BAŞARAMADIK

Tedbirlerin gevşetilmesi sebebiyle başaramadığımızı ifade eden uzman isim, “Ne oldu dersek? Farkındalığı başaramadık, algı 'yendik, bitiyor' gibi oldu. Sonra kısıtlılıklar gevşedi. Mecbur gevşeyecek. Kritik nokta, gevşeme olduğunda yeni normale uyum olmalı. Sorun, yeni normalin anlaşılamamasıdır. İnanılmaz, toplu merasimler, düğünler oldu, yaz tatili de gelince Anadolu'ya insanlar gidince rakamlar arttı. Vatandaşların korkmalarını istiyorum. Çünkü, maske taksa dahi sosyal mesafeye dikkat etmediği için, sosyal yaşamını eskisi gibi sürdürmeye devam ettiği için kapıyoruz bu hastalığı. Şu an korku dönemini yaşaması gerekiyor vatandaşların” dedi.

https://www.kamupersoneli.net/

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.