DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2050115-2,31%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
YEMLİHA KAYSERİ’NİN 17. NCİ İLÇESİMİ OLACAK

YEMLİHA KAYSERİ’NİN 17. NCİ İLÇESİMİ OLACAK

ABONE OL
Temmuz 6, 2023 12:05
YEMLİHA KAYSERİ’NİN 17. NCİ İLÇESİMİ OLACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’nin en büyük kırsal mahalle nüfuslarından birine sahip olan Yemliha ilçe olmayı istiyor

Yemliha Mahallesi Muhtarı Ömer Topal Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü makamına verdiği dilekçe ile mahallenin ilçe olmasını talep etti.

İşte o dilekçenin ayrıntıları Cumhurbaşkanlığınca yeni İl ve İlçeler kurulacağı haberini aşağıda imzaları bulunan mahalle muhtarları olarak sevinçle karşıladık. Mahallelerimize daha iyi ve daha yakından hizmet alabilmek amacıyla ve aşağıda açıklayacağımız gerekçelerle YEMLİHA Mahallemizin ilçe yapılması için tensiplerinizi bekliyoruz. İLÇE YAPILMAK İSTEME NEDENLERİMİZ;
1- Yemliha Mahallesi çevredeki 22 mahalleye kırsal kalkınmaya öncülük edecek bir konumdadır.
2- Civardaki 22 mahalle alışverişini 30 ile 50 km mesafedeki il merkezinden değil kendisine 3 ile en fazla 15 km uzaklıkta bulunan YEMLİHA mahallesinden yapmaktadırlar.
3- Çevredeki 22 mahalle sağlık hizmetini Yemliha’daki sağlık merkezinden karşılamaktadır. Yemliha sağlık merkezi çevre mahallelerin sağlık taramalarını yapmaktadır.
4- Yemliha’da 4 okul bulunmaktadır. Yemliha mahallesi ve çevre mahalleler öğrencileri Yemliha’da eğitim almaktadırlar.
5- Yemliha’mızda hayırsever katkısı ile yapılmış 4 katlı bir kültür merkezi bulunmakta ve kadınlarımız başta olmak üzere açılan kurslarla çok yönlü hizmetler vermektedir.
6- Mahallemizde tamamı hayırseverlerce yapılmış 7 cami bulunmaktadır.
7- Mahallemizde Yamula baraj ve hidroelektrik santralı hizmet vermektedir.
8- Mahallemiz ve çevresinde Kızılırmak üzerinde ayrıca 3 adet HES hizmet vermektedir.
9- Mahallemiz tarımda çevreye emsal bir konumda olup Yamula barajından alınan su ile binlerce dönüm arazide sulu tarım yapılmaktadır. YEMLİHA’da yetişen Yamula patlıcanı coğrafi işaret belgesi almış olup ülke çapında ünlüdür. Ayrıca yapılan sulu tarımla ülke tarımına katkıda bulunmaktayız. Yapılan tarımda genellikle kadınlarımız üretim yapmaktadırlar. Kadınlarımızın çoğu traktör kullanmayı bilir. Katılım sayısı çokluğundan dolayı araç muayeneleri, ehliyet kursları mahallemize özel yapılmak zorunda kalınmaktadır.

10- Yemliha’mızda mübalağasız 1000 üzerinde çoğunluğu tamperli kamyon bulunmaktadır. Bu kamyonlarla mahallemiz insanı Artvin’den Muğla’ya, Hakkari’den Tekirdağ’a kadar yapılan tüm yolların ve barajların yapımında emekleri vardır. Bu binin üzerindeki kamyonla birlikte tarımda kullanılan yüzlerce traktör için il merkezindeki vergi dairesi değil daha yakın ilçe mal müdürlüğünün olması daha avantajlı olacaktır. Çoğunluğu kendi kamyonunun şoförlüğünü yapan insanımız ayda birkaç gün evine izine geldiğinde vergi işlemleri için il merkezine değil kendi ilçe merkezinde işlem yaparak daha fazla evi ve ailesinin yanında kalmak istemektedir.
11- Kayseri’de bağlı olduğu Kocasinan ilçesinin 500.000 in üzerinde nüfusu olup ilçenin kırsal kalkınmaya olan motivasyonu mahallemizin ilçe yapılması halindeki motivasyonla aynı değildir. Şu anda dahi çevredeki 22 mahalleye hizmet veren kırsal makine ve ekipmanlar mahallemizde bulunmakta ve buradan hizmet vermektedir.
12- Mahallemizin nüfusu Kayseri’de halen ilçe olan Felahiye, Özvatan, Sarıoğlan, Akkışla, Sarız ilçelerinden daha fazladır. Çevre mahallelerle birlikte ilçe nüfusu kriterleri fazlası ile karşılayacaktır.
13- Mahallemizde Yamula Patlıcan Kooperatifi bulunmakta olup yetiştirdiğimiz ürünlerin pazarlanmasında ve üretim için gerekli malzemelerin temininde yardımcı olmaktadır. Her yıl Yemliha’da Türkiye’de coğrafi işaretli patlıcan festivali yapılmaktadır. Bu festivalin organizesinde ilçe olunduğu zaman uluslararası bir hüviyet de kazandırılabilecektir.
14- Çevre mahalleler traktörlerinin tamiri için şehir merkezini değil Yemliha’yı tercih ederek trafik sorunu olmadan daha az zaman ve para harcamaktadırlar.
15- Bu kadar yoğun nüfusa rağmen haberleşme ve emniyet hizmetleri yeterince alınamamaktadır.
16- YEMLİHA MAHLLEMİZDE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞANA 2497 OY VERİLMİŞ OLUP DİĞER ADAYA 343 OY VERİLMİŞTİR. BİZ HER DÖNEMDE SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZIN YANINDA OLDUK, OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ.

NOT: BİLGİ İÇİN AK PARTİ GENEL MERKEZİ MAHALLİ İDARELER BAŞKANLIĞINA , KAYSERİ İL BAŞKANLIĞINA , İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA GÖNDERİLMİŞTİR.

YEMLİHA İLÇE OLMASI HALİNDE KATILMASI DÜŞÜNÜLEN ÇEVRE MAHALLELER:
1- YEMLİHA Mahallesi
2- EBİÇ Mahallesi
3- MAHZEMİN Mahallesi
4- DADAĞI Mahallesi
5- ESKİÖMERLER Mahallesi
6- KARAKİMSE Mahallesi
7- KALKANCIK Mahallesi
8- HİMMETDEDE Mahallesi
9- ELMALI Mahallesi
10- DÜVER Mahallesi
11- HASİNLİ Mahallesi
12- YUVALI Mahallesi
13- BAYRAMHACI Mahallesi
14- BEYDEĞİRMENİ Mahallesi
15- KAŞ Mahallesi
16- HIRKA Mahallesi
17- SÜKSÜN Mahallesi
18- TAHİRİNİ Mahallesi
19- KÜLLÜ Mahallesi
20- EMMİLER Mahallesi
21- TAŞHAN Mahallesi
22- KEMER Mahallesi
23- KUŞÇU Mahallesi
24- ÇEVRİL Mahallesi
25- BOGAZ Köy Mahallesi
26- KARAHÖYÜK Mahallesi

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.