DOLAR 32,4733 -0.21%
EURO 34,9321 0.25%
ALTIN 2.430,850,33
BITCOIN %
Kayseri
26°

AÇIK

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Yaz domatesi fiyatları ne kadar olacak?

Yaz domatesi fiyatları ne kadar olacak?

Kış boyunca domates fiyatları vatandaşın cebini yakmıştı. Bütçeleri sarsan domates fiyatı hakkında Antalyalı üreticiler müjdeyi verdi. Türkiye'nin örtü altı üretim merkezi Antalya'da üretim fazlası nedeniyle fiyatlar 2 liraya kadar düştü.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:56
Yaz domatesi fiyatları ne kadar olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Domates fiyatları son durum birçok vatandaş için merak konusu… Herkesin bütçesini sarsan domatesin fiyatı ne kadar oldu? Antalya halinden güzel açıklama geldi. 

Domates fiyatı 7 liradan 2 liraya kadar düştü

Türkiye’nin örtü altı üretim merkezi Antalya’da kışın fiyatı üretim azlığı ve iklimsel koşullar nedeniyle 7 liraya kadar çıkan domates, şimdilerde ürün fazlalığı nedeniyle 2 liraya kadar düştü. Üretici 2.5 lira altındaki satışta zarar ettiklerini söyledi.  

Kamyonetlerin başında bekliyorlar…

Havaların ısınmasıyla birlikte üretimin artması örtü altında ürünlerin hepsinin fiyatının düşmesine neden oldu. Özellikle üreticinin amiral gemisi olan domatesin fiyatının düşmesi çiftçiyi tedirgin etti. Bugünlerde Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali’nde en iyi domates 1.5 ile 2 lira arasından alıcı bulmakta zorlanıyor. Ürünlerini değerinden satmak isteyen üreticiler, gece yarısı geldikleri halde gün boyu ürünlerini kamyonetlerinin başında bekleyerek satmaya çalışıyor.

Bekleyiş sürüyor

Aksulu Domates üreticisi Hüseyin Demir, 9 dönümlük serasından ilk hasat olarak domates getirdiğini söyledi.

Antalya halinde bugün iyi domatesin fiyatının 1,5 ile 2 lira arasında değiştiğini dile getiren Akcan, bu fiyatın ise üreticiyi zarar ettirdiğini yeni dönemde seraların ekilmeme durumu ile karşı karşıya kalacağını kaydetti. 

 

Kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.