DOLAR 32,7878 1.53%
EURO 35,1602 0.53%
ALTIN 2.456,522,76
BITCOIN %
Kayseri
29°

AÇIK

03:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Yaz aylarında çiçek bakımı nasıl yapılmalı?

Yaz aylarında çiçek bakımı nasıl yapılmalı?

ABONE OL
Mayıs 24, 2024 13:01
Yaz aylarında çiçek bakımı nasıl yapılmalı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Havaların ısınmasıyla çiçek yetiştiren insanların yapması gereken bakımlar hakkında bilgiler veren Botanik işletmecisi Hanife Belviranlı; “Müşterilerimizin tercihi bahçelerine ve balkonlarına ekmek için daha çok kasa çiçekleri oluyor. Bu çiçekler de Top kadife, Kedi tırnağı, İpek çiçeği, Gazanya, Petunya çiçekleri gibi çiçek türleridir. Bu çiçeklerin bakımında çok güneş görmemesi gerekiyor ve çok sulamamız gerekiyor. Bu çiçeği yetiştirenler bahçede gölge olan yerlerde her gün su vererek çiçeklere bakım sağlamalılar” dedi.

Havaların ısınmasıyla çiçek yetiştiren insanların yapması gereken bakımlar hakkında bilgiler veren Botanik işletmecisi Hanife Belviranlı; “ Müşterilerimizin tercihi bahçelerine ve balkonlarına ekmek için daha çok kasa çiçekleri oluyor. Bu çiçekler de Top kadife, Kedi tırnağı, İpek çiçeği, Gazanya, Petunya çiçekleri gibi çiçek türleridir. Bu çiçeklerin bakımında çok güneş görmemesi gerekiyor ve çok sulamamız gerekiyor. Bu çiçeği yetiştirenler bahçede gölge olan yerlerde her gün su vererek çiçeklere bakım sağlamalılar. Fiyatlarımız ise kasa çiçeklerimiz tanesi 15 liradan, Saksı çiçeklerimiz 50 liradan, Askı çiçeklerimiz 150 liradan, Salon çiçeklerimiz de 200 lira ile 400 lira arasında değişiyor” şeklinde konuştu.

Öte yandan işletme olarak en yoğun oldukları günlerden söz eden Botanik işletmecisi Hanife Belviranlı; “En yoğun olduğumuz günler özel günler oluyor sevgililer günü, anneler günü, babalar günü, bayramlarda genellikle mezarlara çiçek alınıyor. Özel günlerde daha çok Sandal çiçeği, Yıldız çiçeği, Karanfil çiçeği gibi daha çok uzun ömürlü çiçekler tercih ediliyor. Balkonlarda da genellikle güzel koksun düşüncesiyle Petunya çiçeklerini tercih ediyorlar. Kış aylarında ise özellikle öğretmenler günlerinde müşteriler Siklamen ve Kasımpatı çiçeklerini tercih ediyorlar. Geçen seneye göre çok fiyat artışı var işletme olarak biz de zorlanıyoruz. Biz de geçen yıla göre çok pahalı alıyoruz çiçekleri” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.