DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046317-2,21%
Kayseri
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Vali Çiçek ile yapılacak çalışmaları değerlendirdiler

Vali Çiçek ile yapılacak çalışmaları değerlendirdiler

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Bünyan’da yer alan Selçuklu eseri Sultan Hanı’nda incelemelerde bulunarak, tarihi hanın yakın zamanda turizme kazandırılacağını söyledi. Kayseri’nin kültür ve turizm değerlerini tanıtmaya ve yaşatmaya büyük gayret gösteren Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğindeki Büyükşehir Belediyesi, Bünyan ilçesinde bulunan ve Sultan I. Alaeddin Keykubad tarafından 1232-1236 yıllarında inşa ettirilen Sultan Han için kolları sıvadı. Daha önce mimarisi bozulmadan vakfiyesi günümüze kadar ulaşan tek kervansaray olan Karatay Han’ı tanıtmak için talimatlar veren Başkan Büyükkılıç, bu kez de Bünyan’ın önemli tarihi eserlerinden Sultan Han’da inceleme yaparak, Vali Gökmen Çiçek ile yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 15:52
Vali Çiçek ile yapılacak çalışmaları değerlendirdiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Birliğin, beraberliğin bereketini hep beraber yaşadıklarını ifade ederek, Sultan Han’ını sahipleneceklerini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’mizde Sultan Han gibi bir değerimizi, inşallah Kayserili hemşehrilerimizin ve buraya gelecek dostlarımızın hizmetine sunmak, KAYTUR marifetiyle en güzel hizmetleri vermek suretiyle tarihe saygı anlayışı içerisinde burayı sahiplenmeyi sağlamak bizim için olmazsa olmaz haline geldi” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.