DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22355001,52%
Kayseri
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“ÜRETİM DURDU, TÜKETİCİ PERİŞAN”

“ÜRETİM DURDU, TÜKETİCİ PERİŞAN”

İYİ Parti’nin Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli, yaptığı açıklamada Kocasinanlılara ‘Sağlıklı Gıda’ müjdesini verdi. Basın ofisinden yapılan açıklamaya göre Dr. Hasan Sami Özvarinli, bir evde düzenlenen toplantıda vatandaşlarla görüştü.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:02
“ÜRETİM DURDU, TÜKETİCİ PERİŞAN”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir yasasıyla yüzlerce köyün, onlarca kasabanın bir gecede mahalleye dönüştüğünü, köylü vatandaşların emlak ve çevre temizlik vergisiyle karşı karşıya kaşıdığını, köylerde artık tarım ve hayvancılık yapılamaz hale geldiğini savunan Özvarinli,”Oysa köyde küçük üreticin tarım yapamaz, hayvancılık yapamaz hale gelmesinin bu memleket için ağır bir vebali var. Küçük üreticiyi yok ettiğiniz takdirde, bu milletin kolunu kanadını koparmış olursunuz demektir.”ifadelerini kullandı.

‘Alım garantili üretim yapacağız’

Özvarinli, tarımı güçlendireceklerini belirterek, şunları kaydetti: “Alım garantili üretim başlatırız ve çok da iyi sonuçları da alırız. Biz özellikle alım garantili üretimi başlatacağız ve büyüteceğiz. Üreticiden aldığımız ürünü beş yıl içinde dört misli artıracağız. Girdi maliyetlerini düşürecek desteklerle bulunacağız, gübre kooperatifi kuracağız, yem kooperatifi kuracağız. Makine ekipman parkını oluşturacağız. Mutlaka kooperatifler vasıtasıyla ürün alacağız. O nedenle mahallelerimizde, ne kadar kooperatif varsa onları canlandıracağız, güçlendirecğiz. Hatta Kadın istihdamına katkı sunacak kooperatifi varsa çok daha güçlü destekleyeceğiz.

Tarım işleme tesisleri kuracağız. Yani tarım ürününü işleyecek, dönüştürecek tesislerimiz olacak. Ürün destekleri vereceğiz. Şu anda Kayseri’de, Kocasinan’da böyle bir uygulama yok, biz bunu İYİ olacak uygulaması olarak mutlaka yapacağız. Tek bir kooperatiften ürün almayacağız, Kayseri’de ne kadar ürün kooperatifi varsa hepsinden alacağız.”Sağlıklı Gıda’ adıyla üreteceğimizin sebze meyve ürünlerini,”Sağlıklı Et’ adıyla üreteceğimizin hayvansal ürünlerini,”Sağlıklı Ekmek’ adıyla üreteceğimiz tahıl ürünlerini,”Sağlıklı Balık’ adıyla deniz ürünlerini alacağız. Tüm bunları birlikte yapacağız. Biz Memleket evlatları olarak verdiğimiz sözlerimizi tutacağız.Üretim durdu, tüketici perişan oldu.Vatandaş aç aç.Bu halinden halkımızı biz kurtaracağız biz.”

‘İYİ hat’

Kocasinan Belediyesi Vatandaşla iletişim Masası’nı daha da kapsamlı bir yapıya dönüştüreceklerini bildiren Özvarinli,”Bir İYİ hat kuracağız, doğrudan doğruya vatandaşlarımız saniye beklemeden Kocasinan belediyesine ulaşıp derdini anlatabilecek. Kocasinan Belediye Başkanı hangi mahalleye gidecekse o mahalle ile ilgili bürokratlarını da yanına  alacak.Mahalli ile mahallesinde buluşan,korumasız bir başkan görecekler bir sabah aralarında.Sokaklarında yürüyen bir başkan görecekler.Biz mahallelerle bütünleşeceğiz. Mahallede vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. Orada toplanan vatandaşlarımız ile o bürokratlarımız yüz yüze konuşacaklar. Sizler belediyenin kapısının önünde beklemeyeceksiniz. Biz sizin mahallenize geleceğiz.”değerlendirmesinde bulundu.

‘Kocasinan’ın en önemli ihtiyacı istihdam’

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan adayı Dr.Hasan Sami Özvarinli, kamyoncu esnafıyla buluşmasında,”Bizim gündemiz istihdam, yatırım, yoksulluk. Bunları konuşmamız lazım” dedi.

Özvarinli, seçim kampanyası turlarında Kocasinan’da faaliyet gösteren tüm kurum, kuruluş ve özel sektör, temsilcilerinin yanı sıra küçük, orta ve büyük ölçekli sanayi erbaplarıyla da bir araya geldi.Her türlü üretici ve birlik Kooperatifleri’nde esnafıyla buluştu.Her kesimle buluşmasında, Kocasinan’a umutsuzluk değil umut vermek istediklerini ifade eden Özvarinli, seçim kampanyası boyunca Kocasinan’ın gerçek potansiyelinin açığa çıkarılması ve refahın artırılmasıyla ilgili projelerini halka anlattıklarını söyledi. Özvarinli ,”Çok sayıda parti var ama Kocasinan’da iddialı olan, takip edilen 3 aday var. Cumhur İttifakı adayı var. Saadet Partisi adayı var. Birde Millet ittifakının adayı olarak biz varız. Ama bunların içinde de 2 adayın çekiştiği görülüyor. Aslında çekişen de demek istemiyorum. Bu seçim çok rahat şekilde alacağız. Buna inanıyorum. Başkalarının gündeminde ne var bizi fazlada ilgilendiriyor, bizim gündemiz istihdam, yatırım, yoksulluk. Bunlara odaklanmışız ” ifadelerini kullandı.

‘Çelik’ten veda ziyareti’

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde koltuğunu kazanacak başkan adayına bırakacak olan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik veda ziyaretlerine devam ediyor.Bu kapsamda İYİ Parti’yi ziyaret etti.Mustafa Çelik’i burada İl Başkanı Süleyman Bozkurt,Kocasinan İlçe Başkanı Yurder Şahin,Melikgazi İlçe Başkanı Erdal Dağ,Kocasinan Belediye Başkan Adayı Dr. Hasan Sami Özvarinli karşıladı.İYİ Parti’yi ziyaret eden Çelik,görev yaptığı dört yıl içerisinde kendilerine katkı sunan siyasi parti yöneticilerine teşekkür ettiğini ifade etti.

‘Baro Başkanı’na ziyaret’

İYİ Parti kurmayları seçime sayılı günler kala, Kayseri Baro Başkanı Avukat Cahit Dursun’u makam ofisinde ziyaret etti. Alınan bilgilere göre İYİ Partililer ile Baro Başkanı’nın seçim güvenliği hakkında görüştükleri bildirildi.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.