DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2048339-0,52%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu sahne aldı

Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu sahne aldı

ABONE OL
Ağustos 21, 2023 10:21
Uğur Önür ve Umut Sülünoğlu sahne aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Talas Mevlana Mahallesi’nin yeni park alanında yapılan ilk etkinlik olan Talas Yaz Akşamı Konserleri kapsamında, Türk halk müziği sanatçıları Uğur Önür ile Umut Sülünoğlu sahne aldı.

Kayseri Talas Belediyesi tarafından 20 Ağustos tarihinde Talas’ın Mevlana Mahalle Meydanı’nda düzenlenmesi planlanan Yaz Akşamı Konserleri yapıldı. Program kapsamında Türk halk müziği sanatçıları Uğur Önür’le Umut Sülünoğlu sahne aldı. Etkinliğe vatandaşlar tarafından yoğun katılım sağlanmasının yanı sıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de katılım sağladı. Konser süresince birçok Anadolu türküsünü ve şarkıları seslendiren sanatçılar, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü ve birçok şarkıya vatandaşlar da eşlik etti. Konserin ardından Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi.

Etkinlik kapsamında; Mevlana Mahalle Meydanı’nda düzenlenen ilk etkinliği Türk halk müziğine ayırdıklarını belirten Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, “Uğur bey ile Umut beye bize bu güzel geceyi sağladıkları, yaşattıkları için çok teşekkür ediyorum. Saz ekibi de aynı şekilde bu gece gönül pınarlarımızı coşturuyorlar. Biliyorsunuz ki Mevlana Mahallemiz, 85 bin nüfusla Türkiye’nin en büyük yedinci, Kayseri’nin ise en büyük mahallesi. Geçen hafta bu meydanımızın da açılışını yaptık, yaklaşık 22 bin metrekare alanımız var. İlk etkinliğimizi de Türk halk müziğine ayırdık çünkü türkülerimizin yeri bir başkadır. Türkü deyince akla aşk ve sevda, ayrılık, gurbet, hasret gelir, Neşet baba, Aşık Veysel, Dadaloğlu ve Köroğlu gelir. Hepsini büyük bir minnetle anmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

‘KÖY TÜRKÜSÜ EN İYİ ŞİİRDİR’
Sanatçıların Anadolu türkülerini seslendirdikçe insanların gönül pınarlarının çağrıştığını söyleyen Başkan Yalçın, “Bugün de türkülerin yeni jenerasyonu olan kardeşlerimi burada ağırlamaktan şeref duyuyorum ve türkülerimize, kültürümüze sahip çıkmalarından dolayı başımızın üstünde yerleri var diyorum. Kendileri Anadolu türkülerini seslendirdikçe gönül pınarlarımız çağrışıyor. ‘Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası, şairi izinden tanırım. ‘Nerede bir köy türküsü duysam şairliğimden utanırım’ denirmiş ya, hakikaten her köy türküsü en iyi şiirdir” ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez; meydanın ilk etkinliğini Türk halk müziği sanatçılarıyla yapıldığını yineleyerek, “Değerli hemşerilerimiz, böylesine güzel bir parkı ve böylesine güzel bir faaliyet alanını mahallemize, ilçemize kazandırdığı için sayın belediye başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum, gerçekten muhteşem bir yer oldu. Geçen hafta açılışını yaptığımız böylesine güzel bir alanda, Türk halk müziğinden sürekli dinlediğimiz, izlediğimiz, tanıdığımız değerli sanatçılarımızla açılışını yapmış olduk. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz, Kayserimize, ilçemize hoş geldiniz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.