DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2047565-2,35%
Kayseri
23°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
UÇAK BİLETLERİ ZAMLANDI

UÇAK BİLETLERİ ZAMLANDI

ABONE OL
Temmuz 25, 2023 11:23
UÇAK BİLETLERİ ZAMLANDI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akaryakıt zamları uçak biletlerini de vurdu

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Akaryakıtlara gelen zammın ardından otobüs ve uçak biletlerine de zam geldi. İç hatlarda tek yönde uçuşlarda uygulanan tavan fiyat yaklaşık yüzde 43’lük artışla bin 150 liradan bin 650 liraya yükseltildi. Bilete gelen zamların, bilet satış oranını büyük ölçüde düşürdüğünü dile getiren seyahat acentesi sahibi Mustafa Baştürk, “Vatandaşlarımız uçak bileti alamayınca, otobüslere daha çok yönelim gösteriyorlar. Şimdi gurbetçi sezonu başladı. Yoğunluk olması gerekiyor ama sezona göre bir düşüş yaşanıyor. Biletler yurt içi ve yurt dışı olarak değişiyor ama bilet fiyatlarında büyük oranda artış var” dedi.

Havaların ısınması ve tatil sezonunun gelmesiyle birlikte vatandaşlar da seyahat hazırlığı yapmaya başladı. Akaryakıta son gelen zamlar ise otobüs ve uçak bileti fiyatlarında artışa sebep oldu. Bilete gelen zamların, bilet satış oranını büyük ölçüde düşürdüğünü dile getiren seyahat acentesi sahibi Mustafa Baştürk, “Yakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte, bilet fiyatları da arttı. Hem otobüs hem de uçak biletleri artış gösterdi. Öncelikli faaliyet alanımız transferler. Yakıtlara gelen artışlardan dolayı transfer fiyatları da artış gösterdi. Bundan dolayı da talepler azaldı. Bu durum da bizim işimizi büyük oranda etkiledi. Şu anda turistler açısından da beklediğimiz yoğunluk yok. Ekonomik durumlardan dolayı beklediğimiz yoğunluk şu anda yok. Hem Kayseri hem de Kapadokya bölgesinde şu an daha yoğun olması gerekirken bir düşüş yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Baştürk, bilet fiyatlarının yanı sıra otel fiyatlarının da yükselişti olduğunu söyledi. Artan fiyatlarla beraber vatandaşların tatil yapamadığını dile getiren Baştürk, “Vatandaşlarımız uçak bileti alamayınca, otobüslere daha çok yönelim gösteriyorlar. Şimdi gurbetçi sezonu başladı. Yoğunluk olması gerekiyor ama sezona göre bir düşüş yaşanıyor. Biletler yurt içi ve yurt dışı olarak değişiyor ama biletlerde büyük oranda artış var. Sadece bilet olarak düşünmemek lazım. Tatil fiyatları da yükseldi. Otel fiyatları gecelik 7-8 bin lira oldu. Otel fiyatlarında en az üç katı artış var. Tabi bir asgari ücretlinin zaten bu fiyatlarda tatil yapması çok mümkün gözükmüyor. Bu yüzden satışlarda düşüş yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Fiyatların yükselmesinin yanında, bilet fiyatlarının günlere göre değiştiğini ifade eden Baştürk, “Uçak bileti fiyatları günlük olarak değişiyor. Talep fazla olduğunda uçak bilet fiyatları artıyor, talep az olduğunda uçak bilet fiyatları azalıyor. Bir günde İstanbul’a bin 500 liraya da bilet bulabilirsiniz, farklı bir gün 4 bin liraya da bilet bulabilirsiniz. Dediğim gibi bu arz ve talep meselesi. Ona göre fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Fiyatlar genel olarak yüksek” diye konuştu.

Güncel olarak Kayseri çıkışlı iç hatlar uçak bileti fiyatları:
Kayseri – İstanbul. 919 TL’den,
Kayseri – İzmir. 1.705 TL’den,
Kayseri – Ankara. 1.904 TL’den,
Kayseri – Antalya. 1.450 TL’den,
Kayseri – Adana. 2.327 TL’den,
Kayseri – Bodrum. 2.148 TL’den başlıyor.

Güncel olarak Kayseri çıkışlı dış hatlar uçak bileti fiyatları:
Amsterdam – Kayseri 4.345 TL’den
Londra – Kayseri 6.245 TL’den
Paris – Kayseri 11.127 TL’den
Dubai – Kayseri 8.904 TL’den
Roma – Kayseri 11.936 TL’den başlıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.