DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2062788-0,54%
Kayseri
26°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
TURİZMDE “4 MEVSİM GAZİANTEP” ZAMANI

TURİZMDE “4 MEVSİM GAZİANTEP” ZAMANI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, turizm ’de yeni hedefi belirledi. Yayla turizminin önemli duraklarından biri olan Huzur Yaylası’nı ekibiyle yerinde inceleyen Şahin, yeni dönemde Gazi şehrin, turistik alanların çeşitliliğin artacağını belirterek “artık 4 mevsim Gaziantep zamanı” dedi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:28
TURİZMDE “4 MEVSİM GAZİANTEP” ZAMANI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bir takım temaslarda bulunmak için gittiği İslahiye’de seçim manifestosunda bulunan Amanos Dağı’nda Huzur Yaylası’nı ziyaret etti. 1500 rakımlı yaylaya ekibiyle adeta çıkartma yapan Şahin, alanı yerinde inceledi, Huzur Yaylası ile beraber yeni dönemde Gaziantep turizminin çeşitleneceğini vurgulayarak, “Artık dünya kongre, yayla, sağlık turizmi diyor. Coğrafi güzellikleri arıyor. Gaziantep’te kültür ve turizm yönünde bir taraftan müzeler, bir taraftan gastronomi alanında ilerliyor ama bu coğrafi güzellikleri de ön plana çıkarmalıyız. Huzur Yaylası gibi önemli değerlerimizi halkımıza kazandırarak ulusal ve uluslararası arenaya çıkarmak istiyoruz. Şehrimizi turizm cennetine çevirmek için, bir taraftan Yesemek’te bir taraftan Tilmen’de çalışıyoruz. Kültürel mirasımızı ayağa kaldırırken, coğrafyamızı, yeşili ve suyu daha yaşanabilir, halkımızın daha iyi kullanabileceği bir alana dönüştürmeye yönelik çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. ‘Şimdi Gaziantep’e gelme Zamanı’, ‘Uzaklarda Aramayın’ dedik geldiler. Artık ‘4 Mevsim Gaziantep’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞAHİN: “ÖNCÜLER GELDİ ŞİMDİ ARKASI DAHA KUVVETLİ GELECEK”

Başkan Şahin Çinli gastronomi alanında uzman basın mensuplarının Gaziantep’e geldiklerini ve bu gelişin önemli olduğunu kaydederek “Ülkemizdeki bütün hemşerilerimizi davet ediyoruz. Diğer taraftan kültürel mirasları takip eden gruplar var. Özellikle Asya bölgesinde Çin, Japon ve Koreliler bizim bölgemizdeki, İpekyolu üzerindeki, hanları, hamamları yakın takip ediyor. Şehrimiz UNESCO gastronomi onayı alınca bu konularda ki uzman, kendini geliştirmiş gruplar, bloggerlar ve networkü kuvvetli olan kişiler geldi. Hem çeşitliliğimiz incelediler, Zeugma’dan Rumkale’ye Fırat’ın bütün güzelliğini gördüler. Medeniyetimizin eserlerini gezdiler. Hükümetimizin de bu konuda bir çalışması var. Türk hükümeti ile Çin hükümeti arasında “iki kuşak tek yol” projesi ile İpekyolu’nu kalkındıracağız. Bizde bu projede yerelden yerele, yerelden genele daha güçlü bir çalışma içerisindeyiz. Çinlilerin gelmesi önemliydi. Öncüler geldi şimdi arkası daha kuvvetli gelecek” dedi.

Huzur Yaylası’nın turizme kazandırılması için çalışmaların başladığının altını çizen Şahin şunları söyledi: “Huzur Yaylası’nın muazzam bir manzarası var ve hala karları üzerinde. Çok güzel bir dağ ve dağın içerisinde eşsiz bir botanik çeşitliliği bulunuyor. Avrupalı bilim adamları buradaki çeşitliliği, renkliliği ve şifayı yerinde görmek için buraya geliyor. Bizde burayı yayla turizmine açmayı hedefliyoruz. Arkadaşlara talimat verdik yeni bir proje hazırlıyoruz. ‘En güzel yayla projesi nerededir?’ ve ‘biz buraya ne yapabiliriz’ bunları araştırıyoruz. Huzur’daki doğal yaşamı korumamız ve kontrollü bir şekilde gelişmesini sağlamamız lazım. Amanos, hem şifalı kar suyu hem de bu suda yetişmiş binlerce çınarıyla büyük bir hazine. Bu hazineye sahip çıkmamız lazım.”

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural ise Huzur Yaylası’nın, Karadeniz’in yaylalarının güneydeki temsilcisi olduğunu söyleyerek, “6300 çeşit bitkisiyle tam bir doğa harikası. Bugüne kadar sahipsiz kalmıştı. Birçok bahane üretiliyordu. Büyükşehir Belediyemizin büyük desteğiyle yeni dönemimizde burayı turizme kazandıracağız. Ufak dokunuşlarla büyük bir iş başaracağımıza inancım tam” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.