DOLAR 32,3498 0.3%
EURO 35,1307 -0.02%
ALTIN 2.304,851,21
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Trump, PKK/PYD üzerinden Türkiye’yi tehtit etti

Trump, PKK/PYD üzerinden Türkiye’yi tehtit etti

ABD Başkanı Donald Trump, kendi sosyal hesabından PYD üzerinden Türkiye'yi tehtit etti. Trump, yaptığı açıklamada, "Eğer Türkiye Kürtlere saldırırsa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge oluşturulabilir. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye’yi provoke etmesini istemiyorum" ifadelerini kullandı.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:03
Trump, PKK/PYD üzerinden Türkiye’yi tehtit etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD’nin Suriye’den çekilme sürecine ilişkin tartışmalar devam ederken Trump’tan tepki çeken bir açıklama geldi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Trump, “IŞİD’in mülki halifeliğinin kalan az kısmını sert ve birçok yönden vurmaya devam ederken uzun zamandır gerçekleşmesi gereken Suriye’den çekilmeye başlıyoruz. Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ EKONOMİK OLARAK MAHVEDECEĞİZ”

Trump açıklamalarına şöyle devam etti:

“Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtler’in de Türkiye’yi provoke etmesini istemiyoruz.

Rusya, İran ve Suriye, ABD’nin doğal düşmanları IŞİD’in Suriye’de imha etmesinin uzun dönemde faydalananları olacak. Biz de faydalanacağız ama şu anda askerlerimizi eve getirme zamanı. Sonsuz Savaşları Bitireceğiz.” 

TÜRKİYE’DEN İLK TEPKİ: ÖLÜMCÜL HATA

Twitter hesabından Trump’ın tepki çeken paylaşımına yanıt veren Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Sayın Donald Trump, Kürtleri ABD’nin terör listesindeki PKK ve onun Suriye kolu PYD/YPG ile eş tutmak ölümcül bir hata. Türkiye teröristlerle mücadele diyor Kürtlerle değil. Kürtleri ve diğer Suriyelileri terör tehdidine karşı koruyacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, “Sayın Donald Trump, teröristler ortağınız ve müttefikiniz olamaz. Türkiye ABD’den stratejik ortaklık yükümlülüklerini yerine getirmesini ve bunun terör propagandası ile gölgelenmemesini bekliyor” değerlendirmesinde bulundu.

 

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.