DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Toplu Sözleşmede Memurlara 3600 Ek Gösterge Şoku

Toplu Sözleşmede Memurlara 3600 Ek Gösterge Şoku

Memurların maaşlarına yapılacak olan zamlara ilişkin toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında memurların beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesinin gündemde olmadığı ifade edildi

ABONE OL
Eylül 24, 2022 01:19
Toplu Sözleşmede Memurlara 3600 Ek Gösterge Şoku
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ek gösterge, vergi düzenlemesi gibi çok önemli başlıkların toplu sözleşme gündemine getirilmemesi hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Konu ile ilgili olrak Önder Kahveci 5. Dönem Toplu Sözleşmenin ilk toplantısına katılarak taleplerini Kamu İşveren Kurulu’na ilettiklerini söyleyerek bu süreçten memurun lehine kazanımlarla çıkmanın gerekliliğini ifade etti.

Kamu Sen Genel Başkanı Önder Kahveci açıklamalarında kamuda ek gösterge, vergi düzenlemesi gibi çok önemli başlıkların toplu sözleşme gündemine getirilmemesini eleştirerek sözleşmelilerin de gözü kulağının bu masada olduğunu, kamuda farklı statüde çalışanlara dair acilen bir düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

3600 EK GÖSTERGE AÇIKLAMASI

Önder Kahveci yaptığı açıklamalarında 3600 ek gösterge konusunda tahhüt verildiğini ancak adım atılmadığını ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

“3600 ek gösterge konusunda taahhüt verildi ama hala bir adım atılmadı. Onlarca kanun çıktı ama bu konu hala gündemde yok. Biz konfederasyon olarak bu konuda çalışma yaptık TBMM’ de duruyor. Bu başlıklar toplu sözleşme masasında bir takvime bağlanmalı, beklentiler karşılanmalı. İnsanlar emekli olmak için bu kanunun çıkmasını bekliyor. Alacakları emekli ikramiye ve maaşlarında nispeten artışlar olacak.”

Ayrıca Önder Kahveci kaybedenin hep kamu çalışanı olduğunu ifade ederek “Geçmiş toplu sözleşmelerde atılan imzalar neticesinde kaybeden hep kamu çalışanları oldu. Öyle imzalar attılar ki, aldıkları zam oranından çok enflasyon farkı aldık. Biz taleplerimizi kamuoyuna açıkladık. Yaptığımız hesaplar neticesinde istediklerimizi ortaya koyduk. İstediğimiz tüm oranların dayanağı vardır. Geniş bir alan çalışması ve anketlerle taleplerimizi hazırladık. Burası pazarlık masası elbette biz isteyeceğiz, karşılıklı olarak oturup konuşacağız. Enflasyon rakamları ortada. Hedeflenen değil, gerçekleşen enflasyona bakmak ve hükümetin bu çerçevede masaya oturması gerekir” dedi.

 

kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.