DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22426581,14%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
Televizyon İthalatında Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı!

Televizyon İthalatında Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı!

TV satışlarını artırılması adına bazı ülkelerin televizyon ithalatında uyguladıkları yüzde 10'luk oranda ek gümrük vergisinin kaldırıldığı açıklandı... Cumhurbaşkanı kararı ile 85.28 numaralı kararına göre ek vergi kaldırıldı... İşte detaylar.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:19
Televizyon İthalatında Uygulanan Ek Gümrük Vergisi Kaldırıldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gümrük tarife istatistik pozisyonu (GTİP) listesi içerisinde ise genelleştirilmiş tercihler sisteminden yararlanacağı açıklanan ülkeler grubu ile en az gelişmiş ülkelerin yanı sıra gelişme yolundaki ülkeler ve son olarak diğer ülkeler bulunuyor…

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ithalat rejimi kararına ek kararda değişiklik yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı ile 85.28 numaralı GTİP pozisyonunun altında “televizyon alıcı cihazları” olarak belirtilen satırlar, sayılan ülkelerden yapılan ithalattan ilave gümrük vergisi alınmasını öngören 433 sayılı Cumhurbaşkanı kararı kapsamında çıkarıldı.

TELEVİZYON İTHALATINDA UYGULANAN EK GÜMRÜ VERGİSİ KALDIRILDI

Halen uygulamada olan karar, çeşitli ürün grupları ithalatından, ülke gruplarına göre değişen oranlarda ek gümrük vergisi tahsil edilmesini öngörüyor.

Kapsam dışına alınan ithalat kalemleri, “Televizyon alıcı cihazları” adı altında; “Renkli televizyonlar”, “Tele projektörler”, “Video kayıt veya tekrar vermeye mahsus cihazla mücehhez olanlar” “İçinde resim tüpü olanlar”, “Sıvı kristal gösterge (LCD) teknoloji ekranı olanlar”, “Plazma gösterge panel (PDP) teknoloji ekranı olanlar” ve “Diğerleri” olarak belirtiliyor.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.