DOLAR 32,6039 0.27%
EURO 34,8164 0.4%
ALTIN 2.405,57-1,11
BITCOIN 21563050,20%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Taşeron İşçilere Ek Zam…

Taşeron İşçilere Ek Zam…

Kadro Alan Taşeron İşçilere Ne Kadar Zam Yapılacak ? İşte Ek Zam Gelişmesi

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:51
Taşeron İşçilere Ek Zam…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım esnaf gezisinde taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler hakkına önemli bir açıklama yapmış ve ek zam sinyali vermişti. Peki Binali Yıldırım'ın açıklamalarına göre ne kadar ek zam yapılacak? İşte detaylar…

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım esnaf gezisinde taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler için önemli açıklamalarda bulunmuştu.

ZAM MÜJDESİ GELDİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yılıdırım seçim çalışmalarında İstanbul'da bir takım ziyaretlerde bulundu. Yıldırım'ın ziyareti esnasında bir kadın tarafından 'Eski taşeronlar kadroya geçti ama hiç bir değişiklik olmadı?' sorusu soruldu. Bu soru üzerine taşeronlar hakkında açıklama yapan Binali Yıldırım bazı konularda sinyal yaktı. Binali Yıldırım açıklamalarında kadro alan taşeron işçilere ek zam yapılması konusunda sinyal verdi.

Binali Yıldırım söz konusu açıklamasında “Enasyon farkını alacaklar” ifadelerine yer verdi. Taşeron şirketlerden kadroya geçen işçiler 2020 yılı sonlarına kadar YHK toplu iş sözleşmesi gereği 6'şar aylık dilimlerde bilindiği gibi 4+4 zam alıyorlar. Kadro alan taşeron işçiler yıllık ortalama yüzde 8 zam aldılar.

Ancak ek zam hakkında net kararı Bakanlık verecek. Konu ile ilgili olarak Bakanlık tarafından bir açıklama yapılmadı. Bu konuda bir gelişme olduğunda veya bir açıklama yapıldığında ziyaretçilerimizi sitemiz ve mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.