DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045170-0,84%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
SULTAN SAZLIĞI (KUŞ CENNETİ),  için Tanıtım Filmleri ve  Turizm Turları

SULTAN SAZLIĞI (KUŞ CENNETİ), için Tanıtım Filmleri ve Turizm Turları

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes’in kuzeyinde Kayseri merkeze 70 km uzaklıktaki, Sultan Sazlığı’nın ev sahipliği yaptığı 300 civarında kuş türü ve 400 e yakın bitki türü ile doğayı gözlemlemek isteyenler için BULUNMAZ BİR MEKAN OLDUĞUNU söyledi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:41
SULTAN SAZLIĞI (KUŞ CENNETİ),  için Tanıtım Filmleri ve  Turizm Turları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralarında turna, filamingo ve dikkuyruğunda olduğu kuşlardan kimi yaşam alanı, kimi durup dinlenmek için, kiminin de yavrularını dünyaya getirmek için bu güzel sulak alanı tercih ettiğini belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç İç Anadolu step ekosistemi içerisinde sahip olduğu zengin biyolojik çeşitliliği ve Afrika ile Avrupa arasındaki göçmen kuşların kullandığı iki ana kuş göç yolunun bu alanda kesişmesi nedeniyle ülkemizdeki en önemli sulak alanlardan birisidir. Erciyes eteklerinde bulunan Sultan Sazlığı doğal güzelliği yanı sıra ilimiz ekonomisine hasırcılık ve el sanatları alanında da katkı sağlamaktadır. Milli Parklar Müdürlüğü gözetimindeki Sultansazlığı'na komşu Yeşilhisar İlçesi'nin Ovaçiftlik ve Yeşilova ile  Develi ilçesinin Yeni Hayat ve Sindelhöyük yerleşim birimlerindeki  köylüler saz kesimi yapabiliyor. Bu kadar zengin bir doğal güzelliği ve farkındalığı Kayserimize kazandırarak KUŞ FOTOĞRAFÇILIĞI, DOĞAL GEZİ TURLARI, KUŞ EVLERİ, KUŞ GÖZETLEME EVLERİ ile yeni bir misyon ve vizyonu şehrimize kazandıracağız. Aynı zamanda doğal ekoloji bilim ve araştırma merkezi olarak da hizmet verecektir  şeklinde konuştu.

 

 

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.