DOLAR 32,4086 0.19%
EURO 35,5995 0.45%
ALTIN 2.322,590,17
BITCOIN 22961162,48%
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
“Spora Verilen Önem ve Desteğe Hayran Kaldım”

“Spora Verilen Önem ve Desteğe Hayran Kaldım”

TRT Spor Spikeri ve Spor Programcısı Erdoğan Arıkan, ‘Yerel Yönetimlerin Spora Etkisi’ panelinde yaptığı konuşmada, Yeşilyurt Belediyesinin sportif hizmetlere verdiği önem ve desteğe hayran kaldığını, genç ve dinamik bir yapıya sahip Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’ın spor konusunda ileri görüşlü bir anlayışta olmasının Malatya’da ki sportif gelişimi olumlu seviyede etkileyeceğini söyledi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:44
“Spora Verilen Önem ve Desteğe Hayran Kaldım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

‘YEREL YÖNETİMLERİN SPORA ETKİSİ’ PANELİ YOĞUN İLGİ ALTINDA GERÇEKLEŞTİ

Yeşilyurt Belediyesinin destekleriyle Yeşilyurt Belediyespor Kulübü tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat Sokağı Konferans Salonunda düzenlenen ‘Yerel Yönetimlerin Spora Etkisi’ paneline; Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, TRT Spor Spikeri ve Spor Programcısı Erdoğan Arıkan, Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı, spor kulüplerinin başkan ve yöneticileri, antrenörler ve sporcular katıldı.

“BEŞ YILDAKİ CİDDİ YATIRIMLARLA BÖLGEDE TAKİP EDİLEN BİR KULÜP OLDUK”

Yeşilyurt Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin sergilediği yöresel oyunlardan sonra panelin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu, “Beş yıl öncesinde İl Özel İdarespor iken adını Yeşilyurt Belediyespor olarak değiştirdiğimiz kulübümüz, Yeşilyurt Belediyesinin büyük destekleriyle tek bir branştan 10’a farklı branşta mücadele eden büyük bir kulübe dönüşmüştür. En başta 8 lisanslı sporcumuz varken şimdi binin üzerinde lisanslı sporcusuyla bölgede takip edilen bir kulüp hüviyetine dönüşmenin onurunu yaşıyoruz. Bütün branşlarda elde ettiğimiz kupalarımız ve madalyalarımız beş yıl öncesinde başlattığımız samimi ve iyiniyetli çalışmalarımızın bir sonucudur. Ferdi ve takım halinde katıldığımız şampiyonalarda elde ettiğimiz başarıların temelinde alın teri ve emek vardır. Bize desteklerini hiçbir zaman kesmeyen Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar başta olmak üzere beş yıllık dönemde birlikte çalıştığımız Yönetim Kurulu Üyelerimize, görev yapan bütün antrenörlerimize, sporcularımıza, velilerimize, kulüp çalışanlarımıza ve medya mensuplarına çok teşekkür ediyorum” dedi.

ŞAMPİYONLUK KUPALARI BAŞKAN ÇINAR’A TAKİM EDİLDİ

Yeşilyurt Belediyespor Kulüp Başkanı Dursun Cumali Sucu konuşmasından sonra kulübün alt yapı futbol takımlarının kazandıkları kupaları Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a takim etti.

“ERDOĞAN ARIKAN’I MALATYALILARLA BULUŞTURMAK BİZİM İÇİN ONURDUR”

TRT Spor Spikeri ve Spor Programcısı Erdoğan Arıkan’ı Malatyalı hemşerileriyle buluşturmaktan büyük bir onur yaşadıklarını söyleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, sporun bir toplumun ve ülkenin modernleşmesi, yaşam standartının yükselmesinde etkin bir rol oynayan sosyal bir olgu olduğunu, bütün alanlarda gelişen ve ilerleyen ülkelerin sosyal yaşamında sportif etkinliklerin ciddi bir yer kapladığına dikkat çekti.

“SPORTİF YATIRIMLARDA ÖNCÜ VE ÖNDE BİR İLÇEYİZ”

Yeşilyurt Belediyesinin bütün alanlarda olduğu gibi sportif hizmetlerde de önde ve öncü olduğunu ifade eden Başkan Çınar, “Bölgemizin gelişimi ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize daha fazla sahip çıkmak, korumak ve kollamak için sportif, sanatsal, kültürel ve eğitim hizmetlerine ayrıcalık gösteren bir hizmet anlayışına sahibiz. Bir ülkenin ve toplumun gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli göstergeler; sanatsal, kültürel, sportif ve eğitim alanında yakaladığı başarıdır. Yerel Yönetimlerin de bu anlamda üstlendikleri vizyon ve misyonda sporun daha fazla kesime ulaşması anlamında ciddi bir rol oynamaktadır. Geride kalan beş yıllık dönemde gençlerimizin kendilerini yetiştirmeleri, var olan potansiyellerini gün yüzüne çıkarmalarına katkı sağlamak adına devasa yatırımlar yaptık. 2014 yılında Büyükşehir Statüsüne girmemizle birlikte Yeşilyurt Belediyesinin kuruluşunu hayata geçirirken, İl Özel İdarespor’un adını Yeşilyurt Belediyespor olarak değiştirip, bölgemize ve gençlerimize hizmet etmek adına önemli bir adım atmıştık. İlk başta futbol branşında daha fazla etkin olmayı düşünürken, sekiz lisanslı sporcuyla tesisi olmayan bir kulüp görüntüsünden, 10 farklı branşta bine yakın lisanslı sporcunu bünyesinde barındıran, yeni kupalar ve madalyaları müzesine yerleştiren, yeni tesislerine kavuşan, bölgemizde takip edilen bir kulüp olma başarısına ulaştık. Beş yıllık dönemde büyük emekler sarf eden Kulüp Başkanımıza, Yöneticilerimize, antrenörlerimize ve kulüp çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün branşlarımızda mücadele eden genç kardeşlerimizin daha güzel ve iyi şartlarda maçlarına hazırlanmaları için hali hazırda bulunan tesislerin bakım ve onarımlarını yaptık. Yeşiltepe’de ki spor tesislerinin tribün yapım işinden yolların daha konforlu olması adına gereken desteği verdik. Sporcularımızın bu desteklerimiz karşılığında katıldıkları şampiyonlarda kupalar ve madalyalarla dönmeleri hepimizi gururlandırmaktadır. Bölgesel Amatör Ligde şampiyonluk mücadelesi veren futbol takımımızın da bu yıl hedefine ulaşacağına yürekten inanıyorum. Bizim tek gayemiz; çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi şartlarda kendilerini geliştirmelerinin yanı sıra vatana ve millete yararlı bireyler olarak yetişmelerine destek vermektir. Belediye olarak sadece kendi kulübümüzle sınırlı kalmayarak amatör kulüplerimize sahip çıkarak, malzeme yardımında bulunduk. Yeşilyurt’un farklı bölgelerinde Spor Kompleksleri inşa ederek sportif etkinlerin ilçemizin en ücra noktasına kadar yaygınlaşmasını sağlayacağız. Gündüzbey’de futbol sahasının bulunduğu alana devasa bir spor kompleksi inşa edeceğiz, çalışmalarımız devam etmektedir. Yakınca Bölgemize hem bir spor kompleksi hem de yarı olimpik yüzme havuzu kazandıracağız.  Bu tür yatırımları farklı mahallelerde hayata geçirip, gençlerimizin kaliteli alanlarda spor yapmasını sağlayacağız. Kalıcı ve nitelikli başarıların temelinde tesisleşme vardır, tesisleşme olmadan hiçbir alanda uzun soluklu başarılar elde edemezsiniz.” dedi.

“FAHRİ MALATYA’LIYIM, SİZLERLE BİR ARADA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUM”

Moderatörlüğünü Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Fatih Avcı’nın yaptığı panelde konuşan TRT Spor Spikeri ve Spor Programcısı Erdoğan Arıkan’da, Malatya’lı taraftarlar, spor adamları ve genç sporcularla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederken, kendisini fahri bir Malatyalı olarak gördüğünü, şahsına gösterilen ilgi ve alakanın kendisini gururlandırdığını söyledi.

“YEŞİLYURT BELEDİYESİNİN GENÇLERE YATIRIMI ÇOK DEĞERLİDİR”

Kendisini Malatyalı sevenleriyle buluşturan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkür ederek konuşmasına başlayan Erdoğan Arıkan, Yeşilyurt Belediyesinin spora ve tesisleşmeye verdiği öneme hayran kaldığını dile getirdi.

Yerel yönetimlerin sportif hizmetlerde son yıllarda daha fazla aktifleştiğini ifade eden Erdoğan Arıkan, “ 25 yıldır Malatya’ya gelip gidiyorum. Bugün burada spora ömrünü adamış insanlarla bir arada olmak benim adıma onurdur. Malatya’ya her gelişimde futbolu konuştuk, çünkü başka bir şey yoktu. Şimdi ise sporu konuşuyoruz, benim için çok özel bir buluşmadır.Atılan tohumların saçıldığını, filiz verdiğini görmek beni çok mutlu etmiştir.Sporun bütün branşlarında mücadele eden genç kardeşlerimizle birlikte olmanın hazzını yaşamaktayım.Tabii ki sporun bütün alanlarda kalkınması adına düşünen, uygulayan ve yatırım yapan insanların Malatya’da ve Yeşilyurt’ta olması, gençlere daha fazla yatırım yapmayı kendisine ilke edinen insanların olması büyük bir öneme sahiptir.8 lisanslı sporcuyla başlattığı mücadelesini şu anda bine yakın lisanslı sporcuyla sürdüren bir Yeşilyurt Belediyespor’u görmek bir spor adamı olarak beni çok mutlu etti.Bine yakın sporcu demek bine yakın aile demektir.Bini dört veya beş ile çarptığınız zaman beş bine yakın insanın spor bilincine ulaşması anlamına gelmektedir.Yeşilyurt Belediyesinin attığı bu adımlar çok değerlidir.Bu yatırımlar ve gençlerimizin gözlerindeki bu ışık devam ederse sporcu sayısını artacak ve Malatya tüm Türkiye’ye örnek olacaktır. ‘Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ diye çok güzel bir sözümüz vardır. Bizim spor yapmamız başarının ötesinde sağlıklı olmamızı sağlamaktadır. Yeşilyurt Belediye Başkanımızın da spor, kültür ve sanat alanında hayata geçirdiği yatırımları gördük ve izledik, bu vizyonu ve yaklaşımını takdirle karşılıyorum. Başkanımızın rutin belediyecilik hizmetleri dışında gençlere yönelik bu hizmetleri artırması son derece önemlidir.” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, günün anısına TRT Spor Spikeri ve Spor Programcısı Erdoğan Arıkan’a kayısı paketi ile 44 numaralı Yeşilyurt Belediyespor forması hediye etti.

 

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.