DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2066243-1,36%
Kayseri
25°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
SANATÇILAR SOKAĞI, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

SANATÇILAR SOKAĞI, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Sanatçılar Sokağı’nda sanatını icra eden Kültür Bakanlığı Devlet Sanatçısı Mesut Coşkun da, 20 senedir sektörde olduğunu ve sanatsal ürünler üretmeye çalıştığını belirterek, “Yaklaşık 20 senedir bu sektördeyim. Özellikle deri, ahşap, aksesuar ve sanatsal malzemelerle uğraşıyorum, sanatsal ürünleri üretmeye çalışıyorum. Burada deri ile ilgili ürünler yapıyorum. Haritalar, kam davulları, geleneksel anlamda şuanda somut olmayan kültürel miras dediğimiz zırhlar gibi Kaşkarlı Mahmut’un haritası gibi masklar gibi yani deri ile ilgili birçok şey yapıyorum” dedi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 16:01
SANATÇILAR SOKAĞI, ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülen, tarihi Kayseri Kalesi içerisinde bulunan Sanatçılar Sokağı’nın yeni dönemde açıldığını ve ziyaretçilerini beklediğini söylerken, Sanatçılar Sokağı’nda yaptıkları birçok el emeği, göz nuru eserleri halkın beğenisine sunan sanatçılar da, Kayserilileri buraya davet etti.

Büyükşehir Belediyesi, kültür sanatın merkezi olan Kayseri’de, tarihi mirasını koruyan ve kültürel değerlerine önem veren çalışmalar yapmayı ve şehrin eşsiz hizmetlerini vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür ve sanat merkezine dönüştürülen, tarihi Kayseri Kalesi’nde vatandaşlar arkeoloji müzesi, konferans salonu, kültür-sanat faaliyetlerinin yapılacağı sosyal alanlar, Sanatçılar Sokağı, sanat galerileri, açık oturma alanları, kafeler ve seyir alanlarından faydalanabiliyor.

Pek çok el sanatı ve sanatçısı ile kaleyi canlandıran Sanatçılar Sokağı’nın yeni sezonda açıldığını ve ziyaretçilerini beklediğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin her zaman kültürel açıdan da daha da zengin olması için özveriyle çalıştıklarını ifade etti.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.