DOLAR 32,5401 0.16%
EURO 34,7519 0.02%
ALTIN 2.490,850,28
BITCOIN 20646173,25%
Kayseri
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ölümü Hakkında Şok İtiraf!

Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ölümü Hakkında Şok İtiraf!

BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu ile yanında bulunan 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasında şok bir itiraf geldi.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:34
Muhsin Yazıcıoğlu’nun Ölümü Hakkında Şok İtiraf!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GPS cihazlarının sökülmesiyle ilgili görülen davada tanık olarak dinlenen Kaza Kırım Heyeti Başkanı Ferudun Seren'in açıklaması şaşkınlık yarattı.

İşte sanıklar ve mahkemede yapılan açıklamalar;

Sanıklardan Yusuf Yiğit, o dönemde Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Ahmet Ergeç arasında yaşanan diyalog;

“Bir söken ekip var, bir de sökülen malzemeyi yakan ekip var. Biz de yaktık. Ama işte hava soğuktu ısınmak için yaktık falan.

Yaktıkları şey de mekanik bir şey ama bu kadar yani fazlasını da bilmiyorum”

ŞOK İTİRAF

Tanık olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Kaza Kırım Ekibinden Şıhmehmet Sevdim;

“Argus 5000 isimli cihazın kaybolduğunu savcılığa bildirdik. O gün kokpit panelini söküp savcılığa teslim ettik.

Benim ve Kerem'in cihazların kaybolduğuna ilişkin tutanağın 20 Mayıs 2009'da, Ferudun'un ise aynı tutanağı 31 ocak 2009'da imzalamasının muhtemelen heyet başkanı olan Ferudun'un bize tutanağı imzalatmayı unutmuş olmasından kaynaklanabilir”

“Esas Havacılık aranarak bir şirket yetkilisinin görevlendirilmesi Ferudun Seren tarafından istendi, genel müdür ile görüştü diye hatırlıyorum.

Kenan'ın ekibe dahil olmasının yasal yönetmeliğe bir aykırılığı yoktur. Ben kaza kırım ekibinde gerek askeri hava araçlarında gerekse sivil hava araçlarında daha önce görev yapmış ve Kaliforniya Üniversitesi'nden kaza inceleme ve araştırma konusunda sertifikam var.

ncak sertifika tarihi, sivil helikopterin kaza tarihinden sonradır.”

ŞOK İTİRAF

Diğer tanık Kaza Kırım Heyeti Başkanı Ferudun Seren;

“Kaza kırım tarihi itibariyle bizim ekip olarak herhangi bir kaza kırım eğitimimiz, belgemiz yoktu. Ancak olmazsa olmaz bir kural değildir” dedi.

Yazıcıoğlu ailesinin avukatı Kemal Yavuz;

“Dosyanıza konu yargılama hırsızlık olmayıp, tamamen suç delillerinin yok edilmesidir. Karşımızda örgütlü bir yapının işlediği bir cinayet vardır.

Beyanlar sürekli değişmekte, deliller karartılmakta, dosyalar ayrılmakta ve süreç tıkanmaktadır. Sanıklar tutuklu yargılanmadığı müddetçe maddi hakikat ortaya çıkarılmaz”

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.