DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770,67%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Milyonlarca Vatandaşa Müjde- Bu Paraları Geri Almak İçin Yeni Şans

Milyonlarca Vatandaşa Müjde- Bu Paraları Geri Almak İçin Yeni Şans

Ticaret Bakanlığı tarafından yeni bir uyarı yapıldı ve paket tur ile otel konaklama durumlarında yaşanan erken rezervasyon avantajlarına yönelik olarak detaylar aktarıldı.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:51
Milyonlarca Vatandaşa Müjde- Bu Paraları Geri Almak İçin Yeni Şans
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakanlığın ilk hedefi ise tüketici konumda bulunan vatandaşların paket tur sözleşmelerinin 30 gün öncesine kadar fesh edebilme haklarının olduğunu açıklaması olarak bildirildi.

Konu hakkında Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise erken rezervasyon avantajlarından yararlanmak isterken mağdur olan vatandaşlar hakkında bilgi verildi.

Bu konuda açıklamada ise;

“Tüketicilerimiz tarafından satın alma kararı öncesinde tercih edilen seyahat acentesi veya turizm tesisinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde kayıtlı olup olmadığı sorgulanmalıdır.

Bu kapsamda tüketiciler, seyahat acentelerinin ve turizm tesislerinin belgeli olup olmadığını, turizm tesislerin kaç yıldız sahibi olduğunu 'www.kulturturizm.gov.tr' ve 'www.tursab.org.tr' adreslerinden sorgulayabilmektedir.

Özellikle mesafeli yolla imzalanan sözleşmelerde, seyahat acentesinin veya turizm tesisinin internet sitelerinde adres, unvan ve iletişim bilgilerine yer verildiğinin ve ayrıca internet sitelerinin Elektronik Ticaret Bilgi Sistemine (ETBİS) kayıtlı olduğunun kontrol edilmesi, sosyal medya üzerinden yapılan satış yerine seyahat acentelerinin kendi internet sitesinin tercih edilmesi ve ödeme gibi hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir. Gerek yüz yüze satışlarda gerekse de mesafeli satışlarda satın alınan paket tur veya konaklama sözleşmesine ilişkin broşür veya bilgilendirme formunun tüketiciye verilmesi gerekmektedir.” denildi.

Buna göre rezervasyon esnasında yapılan ödemeler geri alınabilecek.

 

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.