DOLAR 32,5640 0.23%
EURO 34,9855 0.02%
ALTIN 2.447,110,46
BITCOIN 20960920,01%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Milyonlarca Mültecinin Ülkesine Dönmesi İçin Dörtlü Zirve

Milyonlarca Mültecinin Ülkesine Dönmesi İçin Dörtlü Zirve

Türkiye tarafından Suriyeli mültecilerin ülkelerine gönüllü dönmeleri hedefleniyor. Bunun yanı sıra güvenli bölge planı uygulanırken bir taraftan da diplomatik girişimler yapılıyor.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 03:06
Milyonlarca Mültecinin Ülkesine Dönmesi İçin Dörtlü Zirve
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye tarafından Suriyeli mültecilerin ülkelerine gönüllü olarak geri dönmeleri hedefleniyor ve bir yandan da güvenli bölge çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmaların yanı sıra diplomatik görüşmeler de yapılıyor.

GÖÇMEN KRİZİ İÇİN DÖRTLÜ ZİRVE

Konu ile ilgili olarak Türkiye gazetesinden Selçuk Böke'nin aktardıklarına göre Türkiye, Suriye krizinin yol açtığı göçten etkilenen Lübnan, Irak ve Ürdün ile birlikte dörtlü mülteciler konferansı yapmayı planlanıyor.

Bu ay sonunda yapılacağı bildirilen konferansa en fazla Suriyeli mülteciyi barındıran Türkiye'nin ev sahipliği yapması bekleniyor. Ayrıca gerçekleştirilecek olan bu toplantıda göçten etkilenen Türkiye, Lübnan, Irak ve Ürdün, geri dönüş için yapılması gerekenler, dönüşte sağlanacak imkanlar, bu imkanların kim tarafından ve nasıl sağlanacağı konularını kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

Tüm bunların yanı sıra yaklaşık 3,7 milyon Suriyeli mültecinin ülkelerine gönüllü bir şekilde dönmesi için çeşitli adımlar atacak. Bu kapsamda gönüllü geri gönderme mekanizmaları yaygınlaştırılacak.

 

ksmupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.