DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22712901,91%
Kayseri
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:35

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
Mersin Büyükşehir Belediyesi  Suriyelilere yapılan yardımlara dur dedi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Suriyelilere yapılan yardımlara dur dedi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 Yılı Haziran Ayı Toplantısı İkinci Birleşimi toplantısında Suriyelilere yapılan yardıma dur dedi. CHP’li Vahap Seçer, Suriyelilere yapılan yardımlardan dolayı kendi vatandaşımıza zulmediyoruz düşüncesi içerisinde, katıldığı toplantıda “Suriyelilere bütçemden yardım yapmam. Kendi elimizle kendi vatandaşımıza zulüm ediyoruz” dedi...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:29
Mersin Büyükşehir Belediyesi  Suriyelilere yapılan yardımlara dur dedi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi 2019 Yılı Haziran Ayı Toplantısı İkinci Birleşimi toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’de katıldı. CHP’li Vahap Seçer, Suriyelilerin Mersin’de resmi rakamlara göre 200 bin, gayri resmi rakamlara göre 300 bin olduğunu söyledi. Ülkeye kaçak yollarla gelen Suriyelilerin her sabah Mersin İl Göç İdaresine giderek kendilerini kaydetmeye çalıştıklarını söyleyen Başkan Seçer, Suriyelilere yapılan nakdi yardımlar konusunda büyük bir çıkış yaptı. Seçer yaptığı konuşmada, Suriyelilere yapılan yardım konusunda sert çıktı ve “Suriyelilere bütçemden yardım yapmam. Kendi elimizle kendi vatandaşımıza zulüm ediyoruz” dedi…

İl genelinde esnaf olarak çalışan Suriyelilerin dükkan tabelalarına değinen Vahap Seçer, Arapça tabela yazılarının görüntü kirliliği oluşturduğuna değinerek, bu tabelaların kaldırılması ile ilgili çalışma başlatılacağını söyledi. “Ben Suriyelilere bütçemden yardım yapmam” diyen Başkan Seçer, “Çünkü hukuki olarak mülteci veya sığınmacı diyemiyoruz. Sayıları resmi kayıtlarda 200 bin. Gayri resmi 300 binin üzerinde. Bizleri ekonomik, sosyal, kültürel sorunlarla karşı karşıya bırakıyorlar. Kendi elimizle kendi vatandaşımıza zulüm ediyoruz” dedi.

Seçer, kentteki Arapça tabelaların da görüntü kirliliğine neden olduğunu söyledi. Suriyelileri plajlara sokmama konusuna da değinen Seçer, “Böyle bir karar alamayız. Ama denetim yapabiliriz” dedi.

 

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.