DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2052996-1,71%
Kayseri
28°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X

Medeniyetler ve Hoşgörü Kenti’nde anlamlı buluşma

Medeniyetler ve Hoşgörü Kenti’nde anlamlı buluşma İstanbul’da kurulu bulunan Ulusal Stratejiler ve Politikalar Üretme Merkezi (USPUM) Başkanı Muhammed Taha Gergerlioğlu, bir dizi görüşme yapmak için geldiği Hatay’ın Antakya ilçesinde Alevi Kanaat Önderi Mehmet Güven’i ziyaret etti.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 11:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SINIR KOMŞUSU SURİYE’DEN ACI ÖRNEK

Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Güven, iç çatışmaların yaşandığı Suriye’de yaşanan acı olayları örnek gösterdi. Hatay’a tedavi için getirilen yaralı çocukları, kolu bacağı kopmuş insanları gördüklerini üzülerek anlatan Güven, “Bombalar patlarken dine, ırka, kimliğe; çocuk olup olmadığına bakmıyor. Bu yüzden bizler kendi vatanımızda birbirimize çok iyi bağlanmamız gerekiyor. Biz inanıyoruz ki Ortadoğu bölgesinde en güçlü yapı Türkiye’de var. Bu yüzden ülkemize çok çeşitli yönlerden saldılar geliyor. Bunu Kurtuluş Savaşı’nda denediler beceremediler, Alevi-Sunni çatışması yaratmak istediler beceremediler. Kıbrıs Barış Harekatı olduğunda, askerlik şubelerinde millet sıraya dizildi bizi de Kıbrıs’a götürün diye. Bizim ülkemizde böyle bir sevgi, böyle bir düşünce var. Onun için dış güçler bizle uğraşıyorlar” dedi. Güven son olarak, “Ben Müslümanım, Aleviyim, Türküm, Türk vatandaşıyım, burası benim toprağım. Polisimize, askerimize taş atan, kurşun sıkan bizim düşmanımızdır” diyerek sözlerini noktaladı.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.