DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20832763,23%
Kayseri
17°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kuzey Irak’a kara ve havadan ‘Pençe Operasyonu’ başladı

Kuzey Irak’a kara ve havadan ‘Pençe Operasyonu’ başladı

Son dakika gelişmesine göre, Kuzey Irak'a hava ve kara operasyonu başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı: Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019’da Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde komando tugaylarımızla bir harekat başlatıldı.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:59
Kuzey Irak’a kara ve havadan ‘Pençe Operasyonu’ başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika gelişmesine göre, Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan Kuzey Irak'a komandoların da katıldığı bir harekat düzenlendiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019 öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip saat 20.00’de Irak'ın kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere karşı komando tugaylarımızla bir harekat başlatılmıştır. Operasyon Atak helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir. Harekatla Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Hakurk bölgesindeki terörist yuvalarına düzenledi

Kuzey Irak'a hava ve kara operasyonu başlatıldı. Milli Savunma Bakanlığı: Pençe Operasyon Planı çerçevesinde, 27 Mayıs 2019’da Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetlerimizin atışlarını müteakip Irak kuzeyi Hakurk bölgesinde komando tugaylarımızla bir harekat başlatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde teröristlerin yuvalandığı alanlara yönelik harekat başlatıldı. Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetlerin atışlarıyla başlayan harekata komando tugayları da katılıyor.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pençe Operasyon Planı çerçevesinde dün öğleden sonra Kara Kuvvetleri topçu bataryaları ve Hava Kuvvetleri Komutanlığınca Irak'ın kuzeyinde teröristlerin yuvalandığı bölgelere atışlar yapıldığı bildirildi.     

Atışların ardından saat 20.00'de bölgeye komando tugayı tarafından harekat başlatıldığı kaydedildi. Açıklamada, “Operasyon Atak helikopterlerimizin de desteğinde planlandığı şekilde devam etmektedir. Bu harekat ile Hakurk bölgesindeki terör örgütünce kullanılan mağara  ve sığınakların imha edilmesi ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanmaktadır” ifadeleri kullanıldı.     

Açıklamada, harekata ilişkin bazı görüntüler de yer aldı.

 

 

Kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.