DOLAR 32,7878 1.53%
EURO 35,1602 0.53%
ALTIN 2.456,522,76
BITCOIN 21812520,64%
Kayseri
27°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
KOCAFEST’te elektrikli araç

KOCAFEST’te elektrikli araç

ABONE OL
Mayıs 24, 2024 09:27
KOCAFEST’te elektrikli araç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle ortaokul ve liseli öğrencilerine yönelik düzenlenen Kocasinan Teknoloji Festivali (KOCAFEST) başladı. KOCAFEST’te dikkat çeken liseli öğrencilerin tasarladığı elektrikli araç dikkat çekti. Araç tasarımcılarından olan Asbah Takımı Yönetim Kurulu Üyesi 11’inci sınıf öğrencisi Kerem Hasaltın, “elektrikli aracımızı imalata geçirdik. Üç yıldır aktif olarak üretimine devam ediyoruz” dedi.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda düzenlenen KOCAFEST Festivali’ne ilgi yoğundu. Festival’de dikkat çeken projelerden birisi de liseli öğrencilerin tasarlamış olduğu elektrikli araç oldu. Asbah Takımı Yönetim Kurulu Üyesi 11’inci sınıf öğrencisi Kerem Hasaltın, tasarladıkları aracın 3 yıldır aktif olarak üretimine devam ettiklerini belirtti. TEKNOFEST’in ‘Efficiency Challenge’ yarışmalarına da katılım sağladıklarını aktaran Hasaltın, “Kayseri’mizi alanda liseler arasında temsil eden ilk takımlardanız. Üniversitelerde çok takımlarımız var bizde onların izinden devam ediyoruz. Planlarımız var derecelere oynamak istiyoruz. Daha maalesef derece alamadık ama çok büyük bir başarı, yarışma aktif olarak 4 yıldır başladı. Bizim üçüncü yılımız şu an biz çok deneyimlendik ödül almak istiyoruz. Aracımız elektrikli bir araba, 3 bin Watt motorumuz mevcut. Dış kaput olarak cam fiber kullanıldı, olası bir yangın tehlikesinde acil durum alarmımız var, 70 kilometre hıza kadar çıkabiliyor” şeklinde konuştu.

‘TEKNOFEST’E 9’UNCU SINIFTAN BERİDİR KATILIYORUZ’

Tasarladıkları elektrikli aracın işlevleri hakkında bilgi veren Asbah Takımı Yönetim Kurulu Üyesi 11’inci sınıf öğrencisi Arif Emre Feriz ise, aracı geliştirmeye devam ettiklerini söyledi. 11’inci sınıf öğrencisi Feriz, “Aracımızın içine ekran koyacağız o ekrandan bütün ısı değerlerini takip edeceğiz. Aynı zamanda aracımızın hız göstergesini de tamamen dijital ekrana dökmek istiyoruz. Şu an içerisi çok kalabalık görünüyor onu sadeleştirip daha güzel görünmesini sağlayacağız. Aracımıza da fren sistemini tek hücreli hale getirmek, şu an onun üzerine çalışıyoruz. Koltuklar onaylı yanmaz koltuklar, şu an bakıldığında oyun koltuğu gibi görünüyor ama Formula yarışçısı gibi koltuklardır. TEKNOFEST’e 9’uncu sınıftan beridir katılıyoruz. Şu an 11’inci sınıf olduk. İnşallah önümüzdeki senelerde başarılı şekilde devam edeceğiz” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.