DOLAR 32,7878 1.53%
EURO 35,1602 0.53%
ALTIN 2.456,522,76
BITCOIN 21718610,22%
Kayseri
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kırmızı Bültenle Aranan Dedeic ve Ruimwijk İstanbul’da Yakalandı

Kırmızı Bültenle Aranan Dedeic ve Ruimwijk İstanbul’da Yakalandı

ABONE OL
Mayıs 23, 2024 15:02
Kırmızı Bültenle Aranan Dedeic ve Ruimwijk İstanbul’da Yakalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Fransa ve Hollanda tarafından aranan uluslararası suçluların İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve çetelere nefes aldırmayacaklarını vurguladı. Açıklamasında, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun, hangi bülten ile aranırsa aransın, halkımızın huzurunu kaçıranlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürecektir” dedi.

Sead Dedeic:
Aranma Nedeni: Fransa tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Bülteni ile “Uyuşturucu Madde Ticareti, Kaçakçılık ve Karapara Aklama” suçlarından aranıyordu.
Yakalanma Detayı: 28 Şubat 2024 tarihinde Edirne İpsala Kara Hudut kapısından ülkemize giriş yapan ve hakkında 2024 yılı Nisan ayında İnterpol kırmızı bülteni yayınlanan Sead Dedeic, düzenlenen bir operasyonla yakalandı.
Marciano Eugene Ruimwijk:
Aranma Nedeni: Hollanda tarafından çıkartılan İnterpol Kırmızı Difüzyon Mesajıyla (Acil Yakalama Mesajı) “Hollanda’nın Capelle bölgesinde Uyuşturucu Madde Ticareti ve Ateşli Silahlar” suçlarından aranıyordu.
Yakalanma Detayı: Hakkındaki Kırmızı Difüzyon mesajı 2024 yılı Nisan ayında yayınlanan Marciano Eugene Ruimwijk de ülkemize giriş yaparken yakalandı.
Operasyonun Detayları:

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince yapılan müşterek çalışmalar sonucunda bu şahıslar yakalandı. Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, “Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Bu operasyon, Türkiye’nin ulusal ve uluslararası güvenlik tehditlerine karşı ne denli kararlı ve etkili bir şekilde mücadele ettiğini bir kez daha göstermiş oldu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.