DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2057472-2,03%
Kayseri
28°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kayseri’de Koronavirüsü Nasıl Ortaya Çıktı?

Kayseri’de Koronavirüsü Nasıl Ortaya Çıktı?

Kayseri'de corona virüsü salgının nasıl yayıldığı hakkında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İskender Gün açıklamada bulundu. Dekan Gün yaptığı açıklamada, "İstanbul’dan gelen 15 yaşındaki bir kız çocuğu, 30'dan fazla kişiye burada hastalık etkenini bulaştırmış." dedi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 06:46
Kayseri’de Koronavirüsü Nasıl Ortaya Çıktı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Corona virüsü salgının Kayseri'de nasıl yayıldığı hakkında ERÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İskender Gün açıkladı.

KAYSERİ'DE KORONAVİRÜSÜ 15 YAŞINDAKİ KIZ ÇOCUĞU YAYDI

Koronavirüs salgınına karşı çalışmaların devam ettiğini  duyuran Doç. Dr. İskender Gün, “Ülkemiz bir bulaşıcı hastalık tehdidi ile karşı karşıya. Koronavirüsle mücadelede yataklı tedaviler, hastaneler, solunum cihazları kısmı ön plana çıkıyor. Burada çok fazla dikkate alınmayan ya da dikkatten kaçan olayın filyasyon tarafı var. Şehrimizde İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 30’dan fazla filyasyon ekibi var.” dedi.

İSTANBUL'DAN GELMİŞLER!

Ayrıca okulların tatil edilmesiyle çok sayıda kişinin İstanbul'dan Kayseri'ye geldiğini ifade eden Gün, “27 Mart'ta illerden çıkışların yasaklanmasıyla birlikte kısa sürede İstanbul'dan Kayseri'ye seyahatler gerçekleşti. Okullar kapanınca yakınları olanlar Kayseri'ye geldi. Bunun olumsuz sonucu oldu ve bu, filyasyon çalışmaları ile ortaya çıktı. İstanbul’dan gelen 15 yaşındaki bir kız çocuğu 30’dan fazla kişiye burada hastalık etkenini bulaştırmış. Bütün akrabalarını ziyaret etmiş, hepsinde kalmış. Bu filyasyon ile ancak ortaya çıkarılabilen bir durum.” ifadelerini kullandı.

Gün'ün açıklamalarının devamı şöyle:

Yine haberlere konu olduğu için bir apartmanın komple karantina altına alınması söz konusu olmuştu. Orada da kaynak apartman görevlisiydi. Bu da yine filyasyon çalışmaları sonunda ortaya çıktı. Bu ekip özellikle hastalık tespit edildikten sonra o hastalığın temas ettiği kişilerin bilgilerine ulaşıp, o kişilerin gerektiğinde evine kadar gidip çalışmaları yürütüyorlar.”

 

kamupersoneli.net

 

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.