DOLAR 32,5620 0.2%
EURO 34,9469 -0.13%
ALTIN 2.443,100,30
BITCOIN 20911950,06%
Kayseri
24°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Kardeşlik Destanı Gösterisi

Kardeşlik Destanı Gösterisi

ABONE OL
Aralık 2, 2022 11:13
Kardeşlik Destanı Gösterisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, SOCAR Türkiye ev sahipliğinde gerçekleşen Kardeşlik Destanı Gösterisi’ni, Kayserigaz personeli ve Kayserililer ile birlikte izledi. Başkan Büyükkılıç, ‘iki devlet, bir millet’ anlayışı ile her geçen gün daha da güçlendiklerini ifade etti.

Türkiye ve Azerbaycan ortak değerlerini, Türk haklarının tarihsel ve kültürel gelişimlerini muhteşem danslarla anlatan Kardeşlik Destanı Gösterisi, Kayserililerle buluştu.

Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Yeşilhisar Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kayseri İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, SOCAR Türkiye İletişim ve Kamu İlişkileri Başkanı Mikayil Yusifov, SOCAR Türkiye Doğal Gaz İş Birimi Kayseri Operasyonları Başkan Yardımcısı Nail Abdullayev ile Kayserigaz personeli ve çok sayıda Kayserili katıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, programda yaptığı konuşmada, ‘iki devlet, bir millet’ anlayışı ile her geçen gün daha da güçlendiklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sayın Aliyev ile olan dostluğu artık hiç kimse tarafından inkâr edilemez. Bu dostluğumuzu iki sene önce Karabağ’da ve Şuşa’nın kurtuluşunda hep beraber yaşadığımızı sizler de hatırlarsınız. Geçenlerde de Sayın Aliyev’in ‘Türkiye yalnız değildir’ açıklaması bizleri gururlandırmış, gerçekten onurumuz, gururumuz olarak Azerbaycanlı canlarımıza, kardeşlerimize teşekkürlerimizi de buradan iletmek istiyorum.”

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin Azerbaycan’a olan sevgisini ve Şuşa ile kardeş şehir olduğunu vurgulayarak, “Biz Kayserigaz’da birlikte ortağız. Ortaktan öte Kayseri olarak adeta tek vücut anlayışı içerisinde dayanışmamızı sürdürmekteyiz. Kendilerinin de vurguladığı gibi Kayseri’nin Azerbaycan’a olan sevgisi, sevdası ve ardından da Şuşa ile olan kardeşliğimizi, meclisimizden aldığımız karar ile ilan ettik. Değerli Valimiz geldiğinde birlikte anlaşmaları imzaladık ve daha sonraki süreçte de inşallah bizi davet ederler. Azerbaycan’a, Bakü’ye, Şuşa’ya gitmek suretiyle meclisimizden bir heyet ile Kayseri ile olan dostluğu pekiştirme bağlamında gereken çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.