DOLAR 32,3189 0.2%
EURO 35,1301 -0.02%
ALTIN 2.292,750,68
BITCOIN 22906571,96%
Kayseri
20°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

X
İşlem Ücretleri Hakkında Bankalara Talep

İşlem Ücretleri Hakkında Bankalara Talep

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken bankalar için flaş talepte bulundu.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 02:47
İşlem Ücretleri Hakkında Bankalara Talep
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklamalarında bankaların yüksek işlem ücretlerini düşürmesi gerektiğini vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu:

ÖĞRENCİ VE AİLELERİ İŞLEM ÜCRETİNDEN MUAF OLMALI

“Havale ve EFT ücretleri ile diğer birçok işlem ücretleri ülkemizin ekonomik şartlarına göre çok yüksek seviyede kalıyor. Bankacılık işlem ücretlerine tavan fiyat sınırı getirilmeli. Belirli bir limitin altında havale ve EFT ücreti alınmamalı çünkü düşük limitli gönderimleri en çok aileler çocuklarına para gönderirken yapıyor. Öğrenci ve aileleri bu işlem ücretlerinden muaf olmalı”

Ayrıca Palandöken açıklamalarında ailelerin çocuklarına gönderdiği paradan işlem ücreti alınmaması gerektiğini ifade ederek “Bankaların işlem ücretleri yüksek seviyelere ulaştı. Her geçen yıl zaten artan bu ücretler herkesten aynı alınmamalı. Düşük limitli gönderimleri en çok aileler öğrenci çocuklarına gönderirken yapıyor. Ya da kira, aidat gibi ödemeler yapılıyor. Tüm bankaların havale EFT ücretlerini ortaya koyduğumuzda, şube üzerinden havale 26 ile 50 lira arasında değişirken, şube üzerinden EFT ise en az 50 TL’den başlıyor. Gönderimler böyle iken örneğin hesabınızı kapatmak istiyorsunuz fakat içerisinde 1 kuruş kaldı. Şubeye gitmek yerine telefon ile halletmek için mecburen o 1 kuruşu başka hesabınıza havale ya da EFT yaptırmak zorundasınız. Bu 1 kuruş için bile 50 TL işlem ücreti talep ediliyor. 1 kuruşu bankaya gitmeden başka hesaba göndermenin bedeli 50 lira olabilir mi?” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.