DOLAR 32,5984 0.16%
EURO 35,0184 -0.09%
ALTIN 2.438,190,10
BITCOIN 21057931,01%
Kayseri
27°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
İNTERNET BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÇOCUK OYUNLARI

İNTERNET BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÇOCUK OYUNLARI

Talas Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce, günümüzde internet bağımlılığı her geçen gün artan çocukların bu alışkanlıktan kurtulması için geleneksel çocuk oyunları şenliği düzenlendi.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:03
İNTERNET BAĞIMLILIĞINA KARŞI ÇOCUK OYUNLARI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye meydanındaki şenlikte unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarından halat çekme, fasulye torbası atma, çemberle işbirliği gibi oyunlar oynandı. Çocuklar oyunları hem öğrendi, hem oynadı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunuşuyla başlayan törende konuşan Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, geleneksel oyunların çocukların gelişiminde sağladığı katkıyı ifade ederek, Talas’ta gençlerin ve çocukların sportif başarılarının da artarak devam ettiğini söyledi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise, bugünkülerden önceki gençlerin bilgi birikimlerini çocuk oyunlarından aldığının tartışılmasız bir gerçek olduğunu belirterek, “Bugünün çocuklarının bunlara çok ihtiyacı var. Tablet, bilgisayar, internet oyunlarını bir kenara bırakın, geleneksel oyunlarımızı oynayın. Bizler işe parklarımızdaki oyun gruplarını yenileyerek başladık. Hepinize hayırlı olsun.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Gürbüz de, eğitimcilerin sokakta oynanan geleneksel oyunların çocukların eğitimi ve kişiliği üzerindeki olumlu etkilerini anlattığını kaydetti.

Konuşmaların ardından yıldızlar kız futsal Türkiye şampiyonasında birinci olan Toki Şehit Levent Çetinkaya Ortaokulu takımına ödülleri verildi. Ayrıca oyunlarda dereceye girenler de hikaye kitabı, yap-boz gibi hediyelerle ödüllendirildi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.