DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22430441,14%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

13:16

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

X
İmar barışı son başvuru tarihi için kaç gün kaldı?

İmar barışı son başvuru tarihi için kaç gün kaldı?

İmar Barışı son gün binlerce insan tarafından araştırılıyor. Hükümetin belirlediği imar barışı son başvuru tarihi için çok az bir zaman kaldı. Ayrıca bu sefer yeniden uzatım sürecine girilmeyeceği ifade edildi. Peki, imar barışı son tarihi ne zaman? İmar barışı başvurusu nasıl yapılır? İmar barışı için gereken evraklar neler? İşte bu soruların yanıtı...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:13
İmar barışı son başvuru tarihi için kaç gün kaldı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İmar Barışı son gün için az bir zaman kala uyarı yapıldı. Bu kez başvuru sürecinde uzatma yapılmayacak. İşte İmar Barışı ile ilgili tüm detaylar…

Bakanlık açıkladı: Yeniden uzatım yok

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İmar Barışı için başvuru süresi yeniden uzatılmayacak.

İmar Barışı son başvuru tarihi 15 Haziran

Türkiye’de 13 milyon kaçak ve iskansız yapıyı kapsayan İmar Barışı başvuruları için geri sayım başladı. İmar Barışı uygulamasından yararlanmak isteyenlerin 15 Haziran’a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

Yapı Kayıt Belgeleri son günü 30 Haziran

Yapı kayıt bedelleri ise 30 Haziran’a kadar yatırılabilecek. İmar Barışı, 31 Aralık 2017’den önce inşa edilen imara uygun olamayan kaçak yapıları kapsıyor. 

Ne kadar ödeme yapılacak?

İmar Barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi için ödenmesi gereken bedel, yapının olduğu arsanın emlak vergi değeri ile yapının yaklaşık maliyet bedelinin toplamı üzerinden, konutlarda yüzde 3, ticari kullanımlarda yüzde 5 olarak hesaplanıyor. İmar barışı için yapı veya arsanın ada ve parsel bilgileri, daire sayısı, metrekaresi, yüzölçümü ile maliklerin kimlik bilgileri gerekiyor.

Devlet İmar Barışı uygulamasından ne kadar kazandı?

Haziran 2018 tarihinde başlatılan İmar Barışı uygulamasına şu ana kadar toplam 9.8 milyon başvuru geldi. Af kapsamında devlet kasasına giren toplam gelir ise 18 milyar 418 milyon 733 bin lira oldu. En çok başvuru yapılan il 1.7 milyon ile İstanbul olarak açıklandı. İstanbul’u 795 bin 934 ile İzmir, 452 bin 295 başvuru ile Ankara izledi.

İmar Barışı başvurusu nasıl yapılır?

Ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması amacıyla 31 Aralık 2017’den önce yapılan konut ya da işyerleri için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’ne başvurulacak. İmar barışı kayıt başvurusu için öncelikle yapı veya arsanın bilgi belgeleri olması gereklidir. Online randevu sisteminden başvuru formunu doldurmak için; yapının ada ve parsel bilgileri, binaya ait kaç daire olduğu, metrekaresi, yüzölçümü gibi yapı teknik bilgi ve özellik bilgileri ile malikin ya da maliklerin kimlik bilgilerinin tam ve eksiksiz olarak sunulması gerekiyor.

Müracaatlar belediye, belediye birimleri, valilikler veya belirlenen kurumlara doğrudan, posta yoluyla yapılabiliyor. Başvuru tarihi bu yılın sonunda bitecek, hükümet gelen taleplere göre bu süreyi bir yıl daha uzatabilecek. İmar Barışı başvuruları e-devlet üzerinden de yapılabilecek. Yenileme ya da yıkım istenirse belediye mevcut imarı uygulayacak.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.