DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22479601,08%
Kayseri
21°

PARÇALI BULUTLU

17:12

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
İmamoğlu Dünya basınında ‘Muhalif İstanbul adayı Türk siyasetini sallıyor’ başlığı ile gündeme geldi!
  • Haber Yeni Gündem
  • Politika
  • İmamoğlu Dünya basınında ‘Muhalif İstanbul adayı Türk siyasetini sallıyor’ başlığı ile gündeme geldi!

İmamoğlu Dünya basınında ‘Muhalif İstanbul adayı Türk siyasetini sallıyor’ başlığı ile gündeme geldi!

İBB başkan adayı Ekrem İmamoğlu Dünya basınında bugün bomba bir başlık ile gündeme geldi. İmamoğlu, Fransız haber ajansı AFP’nin attığı ‘’ Muhalif İstanbul adayı Türk siyasetini sallıyor" başlıklı haberi ile dikkatleri üzerine çekti. ABD eski Başkanı Obama’nın ilk çıkışı ile kıyaslanan İmamoğlu’nun "İnsanlar beni zaten ellerindeki ekranlardan izliyor" sözlerine yer verildi. İşte, Dünya Basınında Ekrem İmamoğlu Gündemi…

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:24
İmamoğlu Dünya basınında ‘Muhalif İstanbul adayı Türk siyasetini sallıyor’ başlığı ile gündeme geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’den İstanbul Beylikdüzü ilçe belediye başkanlığı yapmış ve şimdi de İstanbul Büyükşehir belediye Başkan adayı olan Ekrem İmamoğlu çok kısa bir zaman içerisinde kendisini Türkiye’ye tanıtmayı başarmış nadir siyasetçilerden biri olarak tanınıyor. Beylikdüzü belediye Başkanlığı zamanında Türkiye genelinde pek tanınmayan Ekrem İmamoğlu, 31 Mart seçim sürecinde yaşananlar ve sonrasında 23 Haziran seçimleri için yürüttüğü seçim çalışmaları ile gündemden düşmeyen Ekrem İmamoğlu, şimdi de Dünya basınında yer alan haberleri ile tanınmışlığını ülke sınırları dışına taşımış durumda.

23 Haziran yerel seçimlere günler kala Ekrem İmamoğlu ismi, Dünya basınında manşetlere taşındı.  Dünya basınında Muhalif İstanbul adayı olarak zikredilen İmamoğlu, Fransız haber ajansı AFP tarafından ‘’ Muhalif İstanbul adayı Türk siyasetini sallıyor başlıklı yazı ile gündeme getirildi.

Fransa’nın resmi haber ajansı AFP, İstanbul seçimi ve Ekrem İmamoğlu ile ilgili bir dosya hazırladı. “Muhalif İstanbul adayı Türk siyasetini sallıyor” başlıklı haberde İmamoğlu’nun seçim stratejisinden bahsediliyor.

AFP’nin haberinde, “Kavga etmeyi sevmiyor ve kışkırtma yerine uzlaşmayı tercih ediyor ve kampanyasını TV yerine sosyal medyadan yürütüyor. Bu yaklaşım bu hafta İstanbul belediye başkanlığı için yarışacak Ekrem İmamoğlu’nu Türk siyasetini 20 yıldır domine eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın antitezi haline getirdi. İmamoğlu’nun birleştirici bir söylem kullanması birçok seçmen için taze bir soluk oldu” ifadesi kullanılıyor.

Ajans, 2018’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erdoğan’ın karşısına çıkan CHP’nin adayı Muharrem İnce’nin de rakibinin taktiğini uyguladığını ve bu sebeple başarısız olduğunu aktardı.

Mazbatasını almasının ardından yeniden seçim kararı verilmesi sonrasında protesto gösterisi yapmaması ve pozitif davranmasının vurgulandığı haberde, AFP’ye konuşan İmamoğlu, “Bir protestoya ya da bu tür bir gösteriye gerek yok. Bu bizim metodumuz değil. Demokrasi için sandıkta mücadele edeceğiz” dedi.

“BARACK OBAMA’YI HATIRLATIYOR”

İmamoğlu’nun yerel seçimlerde İstanbul belediye başkan adayı olarak tanıtılmasından önce pek de bilinmediğine vurgu yapan AFP, “İmamoğlu’nun görseli ve mesajları dünyanın diğer ülkelerindeki pozitif kampanyalarla açıkça paralellik gösteriyor. Örneğin 2008 yılında Barack Obama’nın ikonik posterini hatırlatıyor” ifadesini kullandı.

Haberde, İmamoğlu’nun ana akım medyada çok yer alamadığını ve bu sebeple sosyal medyaya odaklandığı belirtildi. İmamoğlu bu konuda, “İnsanlar beni zaten ellerindeki ekranlardan izliyor” dedi.

Haberde, İmamoğlu’nun sosyal medyadaki popülaritesinin de arttığı belirtildi. İmamoğlu’nun kampanyasındaki isimler, “Mart ayında 25-30.000 olan videoların izlenme sayısı milyonları geçti. Twitter’daki 350.000 takipçisi de 2.6 milyona çıktı” dedi.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.