DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN 20717650,84%
Kayseri

PARÇALI BULUTLU

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

X
Hurda İndirimi 15 Bin TL’ye Çıkıyor

Hurda İndirimi 15 Bin TL’ye Çıkıyor

Hurda araç sahiplerini sevindirecek haber... Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Muş tarafından Meclise sunulan kanun teklifinin detaylarına göre; hurda araçta ÖTV indiriminin 15 bin liraya çıkarılması öngörülmekte... İşte ayrıntılar.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:50
Hurda İndirimi 15 Bin TL’ye Çıkıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dolar fiyatlarındaki dalgalanma ve faiz oranlarının yüksek olmasından dolayı otomobil almak isteyenler olumsuz olarak etkilendi.

Otomotiv sektörünün etkilenmesine yönelik olarak devlet tarafından ÖTV indirimi başta olmakla beraber farklı teşvik desteği uygulaması yapıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise Meclise sundukları kanun teklifi içeriğine yönelik olarak detayları paylaştı.

HURDA ARAÇ İNDİRİMİ 15 BİN TL'YE ÇIKIYOR

Teklife göre ÖTV indiriminin 15 bin Türk Lirasına çıkarılması öngörülmekte ve bu sayede otomotiv sektörünün canlanmasına sıcak bakılıyor.

2019 yılının sonuna kadar olmakla beraber 16 yaş ve üzerinde olan otomobilin yanı sıra; panelvan, minibüs, otobüs, kamyonet ve kamyonların trafikten silinmesi ile söz konusu bu trafikten sildirilen aracını imha merkezlerine teslim edilmesi kapsamında şartlara uygun olan ve imha edilen aracın karşılığı olarak yine aynı cins araç için 15 Bin TL'ye kadar ÖTV teşviki verilecek.

KÖPRÜ GEÇİŞ CEZALARI

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Muş köprü geçiş cezalarına yönelik olarak yaptığı diğer açıklamasında ise;

 

“Teklifte, toplumda beklenti oluşturan belli başlı önemli konular var. Milletimizin ihtiyaç duyduğu bazı alanlarda düzenlemeler yapıyoruz.

Teklifle, fiyat düştükçe bu destek mekanizması artacak. Bu destek mekanizması, fiyatların yüksekliğine göre otomatik bir şekilde sağlanacak desteği ayarlayacak.

Uluslararası ya da Türkiye'deki piyasalarda kömür fiyatlarının düşüşüne bağlı olarak destek oranımız artacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden hatalı geçişlerin cezalarının affını da öngören teklifi TBMM Başkanlığına sunduk.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yapılan geçişlerde, oradaki uygulamalardan kaynaklı hatalardan dolayı sürücülerin yaptığı geçişlerden kaynaklanan cezalar vardı.

O cezaların da affına yönelik bir düzenlememiz teklifimiz içinde bulunmaktadır.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden yapılan hatalı geçişlerin, kanun yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla affedilmesini teklif ediyoruz.” dedi.

Kamupersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.