DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22354110,89%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
HSK’dan, İstanbul’daki ilçe seçim hakimleri hakkında soruşturma!

HSK’dan, İstanbul’daki ilçe seçim hakimleri hakkında soruşturma!

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), kanuna aykırı sandık kurulu yaptıkları gerekçesiyle İstanbul İlçe Seçim Kurulu Başkanları hakkında soruşturma başlattı.

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:18
HSK’dan, İstanbul’daki ilçe seçim hakimleri hakkında soruşturma!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimini kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmeleri nedeniyle iptal etmişti. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmeleri yapan İstanbul İlçe Seçim Kurulu Başkanları hakkında soruşturma başlattı.

YSK suç duyurusunu HSK'ya yapmıştı

YSK iptal kararında söz konusu sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da karar vermişti. YSK, hakim olan ilçe seçim kurulu başkanları ile diğer seçim kurulu üyelerinin söz konusu kanuna aykırı görevlendirmeleri iştirak halinde yaptıklarını belirterek, suç duyurusunu HSK’ya yaptı. Yani YSK “Tüm seçim kurulu üyeleri hakkındaki soruşturmayı ilçe seçim kurulu başkanı olan hakimlerle birlikte HSK yapsın” dedi.

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.