DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2065728-0,55%
Kayseri
20°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
FİNLANDİYA İLE YATIRIM VURGUSU

FİNLANDİYA İLE YATIRIM VURGUSU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Mäki’yi makamında konuk etti. Başkan Büyükkılıç, beyaz zambaklar ülkesi olarak nitelendirilen Finlandiya ile ilişkilerin geliştirilmesine dikkat çekti. Büyükelçi Mäki de çevresel dijitalleşme ve dijital verilerin bilgi sistemleri ile ilgili çalışmalar ve eğitim noktasında işbirliği yapabileceklerini söyledi.

ABONE OL
Eylül 25, 2022 13:08
FİNLANDİYA İLE YATIRIM VURGUSU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kayseri’ye bir dizi ziyaretler ve temaslarda bulunmak üzere gelen Finlandiya Ankara Büyükelçisi Ari Mäki, beraberindeki heyet ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi önünde çiçeklerle karşıladığı Büyükelçi Mäki’yi makamında ağırladı.

Huzur ülkesi olarak bilinen Finlandiya’dan yine güvenli bir liman olan huzur şehri Kayseri’ye teşrif etmesi dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin bir endüstri ve ticaret merkezi olarak bilindiğini, yapılan kazılarda çıkan tabletlerin 6 bin yıllık ticari geçmişi olduğunun, bilim adamları tarafından paylaşıldığını anlattı.

Büyükkılıç, Kayseri’nin değişik medeniyetlere ev sahipliği yaptığını, zenginlikler şehri olarak anılmasından memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, “Karşılıklı heyetlerin görüşmesi, işadamlarımızın Finlandiya’yı ziyaret etmesi, oradan da yatırımcıların ülkemize, özelde de şehrimize gelmiş olması doğru bir yaklaşım olacaktır. İzmir, Adana’dan sonra Kayseri’mizin de fahri konsolosluk açısından gündeminize alınmış olması, gerçekten başarılı bir işadamı olan Murat Sert kardeşimizin atanmış olması bizleri ayrıca memnun etmiştir” dedi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.