DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22357770,67%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ethem Mahçupyan, Abdullah Gül Ve Ali Babacan’ın Kuracağı Yeni Parti İçin Tarih Verdi!

Ethem Mahçupyan, Abdullah Gül Ve Ali Babacan’ın Kuracağı Yeni Parti İçin Tarih Verdi!

Yeni parti kuracağı iddia edilen bu konuda sessizliğini koruyan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski ekonomi Bakanı Ali Babacan hakkında flaş bir açıklama geldi. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan yazar Etyen Mahçupyan yeni parti için tarih verdi...

ABONE OL
Eylül 24, 2022 00:10
Ethem Mahçupyan, Abdullah Gül Ve Ali Babacan’ın Kuracağı Yeni Parti İçin Tarih Verdi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın kuracağı iddia edilen yeni parti hakkında tarih verildi.

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan yazar Etyen Mahçupyan The Economist'te detayları paylaştı.

“Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi partisi içinde bir isyanla karşılaşabilir” başlığıyla yayımlanan yazıda ise Gül ve Babacan'ın yeni parti için 2019 yılı başında hazır olduğu ifade edilirken 31 Mart sürecinin beklendiği vurgulandı.

Etyen Mahçupyan 31 Mart'ın beklenmesi ve sürece yönelik olarak ise tarih verdi ve “Sonbaharda harekete geçecekler” dedi.

The Economist'te bulunan yorumda ise;

“Erdoğan için ülkenin en büyük kentini ilk seferde kaybetmek acı vericiydi. Üç ay içinde ikinci defa kaybetmek ise bir meşruiyet krizine yol açacak kadar utandırıcı olabilir.

AK Parti içinde kendisini eleştirenler, seslerini yükseltme cesaretini bulabilir” ifadelerini kullandı.

Economist dergisi, Türkiye'de yeni bir muhafazakâr partinin AK Parti desteğinde kayda değer bir hasar yaratmasının beklenmediğini belirtse de, “Erdoğan bu girişimi en başından engelleyebilir.

Fakat hayata geçerse, partisi içinden karşılaştığı en ciddi meydan okuma olacaktır” ifadelerine yer verildi..

Kamu Personeli

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.