DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2054533-1,79%
Kayseri
28°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Eski sevgilisi Edanur’u öldüren G.Ç.’nin yargılanmasına devam edildi

Eski sevgilisi Edanur’u öldüren G.Ç.’nin yargılanmasına devam edildi

ABONE OL
Mart 14, 2024 22:19
Eski sevgilisi Edanur’u öldüren G.Ç.’nin yargılanmasına devam edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eski sevgilisi Edanur Çoban’ı (18) işten çıkıp evine giderken pompalı tüfekle vurarak öldüren ve hakkında ‘Tasarlayarak kasten öldürme’ suçlamasıyla dava açılan G.Ç. (21)’nin yargılanmasına devam edildi.

Kayseri’de 13 Eylül’de saat 22.30 sularında, Melikgazi ilçesi Ambar Mahallesi’nde meydana gelen olayda restoranda garson olarak çalışan üniversite öğrencisi Edanur Çoban, iş çıkışı evine giderken peşinden gelen eski sevgilisi G.Ç.’nin silahlı saldırısına uğradı. Sırtından yaralanan Edanur yaşamını yitirirken G.Ç. ise şehirden kaçmak isterken yakalanmıştı. Kayseri 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün ki duruşmasına Edanur Çoban’ın annesi Tuğba Çoban, babası Akın Çoban ve aile yakınları ile taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık G.Ç., mahkemeye cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

BABA AKIN ÇOBAN: EN AĞIR CEZAYI ALMASINI İSTİYORUM

Edanur Çoban’ın annesi Tuğba Çoban, “Ben bittim. Allah bu dünyada hapisten öbür dünyada cehennemden çıkartmasın” dedi. Edanur Çoban’ın babası Akın Çoban ise, “İlk duruşmada adli dengesinin yerinde olmadığını söylüyor ama internetten araştırma yapıp, ne kadar ceza alacağını hesaplamış. Himmetdede’den Avanos’a nasıl gideceğini öğrenmiş. Bir de önce alkol almış sonra abdest alıp namaz kılmış. Gerçekten hasta olan biri bu kadar şeyi düşünebilir mi? Annesine anlattığını söylüyor, bize niye gelip anlatmıyor. Bir saatten fazla süre sırtındaki çantada tüfek ile kızımı bekliyor. İnsan sevdiğine çiçekle mi gider, tüfekle mi? İdam cezası yoksa en ağır cezayı istiyorum” dedi.

TUTUKLU SANIK G.Ç.: BERAATİMİ İSTİYORUM

Tutuklu sanık G.Ç. daha önceki ifadesinde şöyle konuşmuştu, “2022 yılının haziran ayında tanıştık, bir buçuk sene sevgili kaldık. Sonra ayrılmıştık. 2023 Temmuz’da da yüzük takmıştık. Aldatma gibi olayları oldu. İntihar etmek için tüfek almıştım. O gün gördüm yanına gittim 1-2 dakika kadar konuştuk. Öncesinde bira içmiştim alkollüydüm. Tartışmaya başladık. Tüfeğin olduğu çantayı birkaç metre geride bırakmıştım. Tartışma olunca önce havaya doğru ateş ettim. Biri bağırınca arabaya bindim. Ankara tabelasını gördüm oraya sürdüm oradan da Nevşehir tarafına döndüm. Avanos’a girdim bir camii önünde durup abdest alıp namaz kıldım. Çıktığımda aracın yanında polis vardı teslim oldum. Suçlamayı kabul etmiyorum. Tahliyemi talep ediyorum. Tüfeği olaydan iki gün önce temin etmiştim. Ateş ederken ‘öl lan’ demedim. Annem, ‘kilo verdin sigaraya geri başladın psikiyatriye git’ dedi. Halamlar da aynısını dedi. Polislik sınavına girecektim o nedenle psikiyatriye gitmedim. Psikolojik ya da nörolojik olarak tedavi görmedim. Planlama yok. Olayı planlasaydım arama geçmişini silerdim. Kuzenime ‘ben ölürsem formamla gömün’ dedim. Ben şiddet yanlısı değilim tahliyemi istiyorum.” Bugün ki ifadesinde ise, “Diyeceğim bir şey yok. Beraatimi istiyorum” diye belirtti. Mahkeme heyeti sanığın akıl sağlığı raporunun beklenmesi ve eksiklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.