DOLAR 32,3789 0.18%
EURO 35,0071 -0.24%
ALTIN 2.324,650,24
BITCOIN 2264505-1,08%
Kayseri
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Eşi Vefat Edenlere 550 TL Düzenli Yardım!

Eşi Vefat Edenlere 550 TL Düzenli Yardım!

Sosyal güvencesi bulunmayan ve eşi vefat etmiş kadınlara yapılan para yardımlarının detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Para yardımı almak isteyenler için detayları paylaşıyoruz.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:18
Eşi Vefat Edenlere 550 TL Düzenli Yardım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eşini kaybeden ve maddi durumu yerinde olmayan kadınlar için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından aylık 275 TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 550 TL düzenli nakdi yardım yapılıyor.

Sosyal güvencesi olmayan ve eşini kaybeden kadınlar için yapılan para yardımlarının detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Para yardımı almak için yapılması gerekenler ve eşi vefat eden kadınların ne kadar yardım ücreti alabileceği sorularına cevapları sizin için derledik! İşte eşini kaybeden kadınlara yönelik yardımın detayları…

KİMLER YARDIMDAN FAYDALANABİLİR?

Kadınların yoksulluktan daha fazla etkilendiği gerçeğinden hareketle oluşturulan “Eşi Vefat Etmiş Kadınlar için Bir Nakit Sosyal Yardım Programı Geliştirilmesine Yönelik Araştırma Projesi” Boğaziçi Üniversitesi ile işbirliği içerisinde yürütülmüş ve 2010 yılı Aralık ayı itibarıyla proje tamamlanmıştır. Projenin tamamlanmasını müteakip kanıta dayalı sosyal politika anlayışı çerçevesinde, 29.12.2011 tarih ve 2011/8 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fon Kurulu kararı ile eşi vefat etmiş kadınlara yönelik düzenli nakdi sosyal yardım programı başlatılması kararı alınmıştır. 2012 yılı Şubat ayı itibarıyla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından vatandaşlarımızın başvuruları alınmaya başlanmıştır.

Düzenli nakdi yardım programının hedef kitlesi 3294 sayılı kanun kapsamında olan eşi vefat etmiş kadınlar olarak belirlenmiştir.

YARDIM MİKTARI NE KADARDIR?

Hedef kitledeki eşi vefat etmiş kadın vatandaşlarımızın resmi ikametgahlarının bulunduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvuru yapması ile süreç başlamakta ve başvuru sürecinden yardımın ödenmesine yardım programına ilişkin tüm işlemler Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (BSYBS) üzerinden yürütülmektedir.

Başvuruda bulunan vatandaşlarımızdan nüfus cüzdanı dışında herhangi bir belge istenmemektedir.

İlgili Vakfın Mütevelli Heyeti tarafından yardım programından yararlanmasına yönelik karar verilen eşi vefat etmiş kadınlara muhtaçlıkları ve şartları sağlama durumları devam ettiği süre içerisinde aylık 275TL olmak üzere 2 aylık periyotlarla 550TL düzenli nakdi yardım verilmektedir.

YARDIM PARASI NASIL ALINIR?

Ödemeler Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinden doğrudan kadınların PTT hesaplarına aktarılmaktadır. Hak sahipleri ödemelerini, PTT şubelerinden alabilmekte ya da Sosyal Yardım Kartlarını kullanarak ATM’lerden çekebilmektedir.

KamuPersoneli.net

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.