DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22343940,80%
Kayseri
22°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Emniyet Duyurdu! Gürcistan’a Eski Kimlikle Gidilemeyecek

Emniyet Duyurdu! Gürcistan’a Eski Kimlikle Gidilemeyecek

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir yazılı açıklama yapıldı ve Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasında yapılan anlaşmaya göre eski kimlikle Gürcistan'a gidilemeyeceği duyuruldu.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:36
Emniyet Duyurdu! Gürcistan’a Eski Kimlikle Gidilemeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise Türkiye Cumhuriyeti ile Gürcistan arasında gerçekleştirilen anlaşma ve protokol kapsamında iki ülke vatandaşlarının söz konusu ülkelere gerçekleştirecekleri seyahatlerde kimlik kartlarıyla giriş ve çıkış yapabilmeleri konusunda hususların belli olduğu bildirildi.

Ayrıca bu detaylara göre karşılıklı seyahatlerde kullanılabilecek kimlik kartlarının Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına uygun makinalarda okunabilmesi için bulunduğu, Türk vatandaşlarının ICAO standartlarına uygun makinlarda okunabilir kimlik kartları kullanmaları gerektiği açıklandı.

EGM'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada ise;

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Gürcistan Hükümeti Arasında 4 Nisan 1996 Tarihli Vize Kolaylığı Anlaşmasına yapılacak Olan Ekleme ve Değişiklikler Hakkında Protokol ve Emniyet Genel Müdürlüğünün 07/12/2011 tarihli ve 2011/107 sayılı Genelgesi İle Türkiye ve Gürcistan vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerine karşılıklı olarak seyahatlerinde kimlik kartları ile de giriş-çıkış yapabilmelerine ilişkin hususlar belirtilmiştir. Bu çerçevede karşılıklı seyahatlerde kullanılacak olan kimlik kartlarının Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına uygun makinada okunabilir olması gerektiği hususu ifade edilerek Türk vatandaşları için, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) standartlarına uygun makinada okunabilir kimlik kartı yürürlüğe girene kadar mevcut tek dilli kimlik kartının kullanılabileceği bildirilmişti.

“Artvin Sarp Kapısından geçişlerde eski kimlik kartlarının kullanıldığı, eski kimlik kartları ile geçişlerin devam etmesinin büyük bir güvenlik zafiyeti oluşturduğu ayrıca yasadışı yollardan yurtdışına çıkış yapmaya çalışan kişilerin Sarp Sınır Kapısına yöneldiği” anlaşıldığından; 01/09/2019 tarihi itibariyle ilgili protokol ve genelge hükümleri çerçevesinde Gürcistan’a çıkış yapacak Türk vatandaşlarının eski kimlik kartları ile ülkemizden çıkışları sonlandırılacaktır.” denildi.

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.