DOLAR 32,4295 0.17%
EURO 35,1355 -0.09%
ALTIN 2.321,890,14
BITCOIN %
Kayseri
18°

PARÇALI BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
Ekrem İmamoğlu’ndan Flaş Açıklama: Yetkililer İzin Vermedi

Ekrem İmamoğlu’ndan Flaş Açıklama: Yetkililer İzin Vermedi

Ekrem İmamoğlu canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu açıklamalarında 17 ilçede geçersiz oyların sayıldığını ve farkın kendisi lehine 18 bin 742 olduğunu ifade ederek seçimler hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:07
Ekrem İmamoğlu’ndan Flaş Açıklama: Yetkililer İzin Vermedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YSK'nın kesin olmayan verilerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini önde götüren Ekrem İmamoğlu, Fox TV canlı yayınında İsmali Küçükkaya'nın sorularını yanıtlıyor.

İmamoğlu'nun açıklamaları:

48 yıl ciddi bir birikim. Atatürk, Samsun'a çıkmaya karar verdiğinde 38 yaşındaydı. Şu an ben o yaştan 10 yaş büyüğüm. Bazen sorumluluk almak gerekir.

SON DURUM

17 ilçede geçersiz oyların tamamının sayımı bitti. Fark 18 bin 742. Dün itibarıyla duyurdum, süreç değişime uğradığı anda kendi hesabımdan duyuru yapacağım. YSK'dan da bu dediğim farkı görebilirsiniz. 119 bin 652 geçersiz oy sayıldı. Geçersiz oyların 5'te ikisi sayıldı. Şu anda yaklaşık 198 bin oy daha var sayılmayan. Gece saat iki gibi bana Tuzla oyu geldi. 60 oy aleyhimize fark çıkmış, Üsküdar'da da lehimize çıkmış. Sayım bittiğinde aradaki fark 18 ila 20 bin arasında bir banda oturacak.

Oy sayım memurları sayıyor. Bizim de gözlemci arkadaşlarımız var. İnsanların kaygıları var, niye nöbet tutuyoruz? Bugün konuşulması gereken, 2019'dayız. Bu aslında köydeki muhtarlık hikayelerinden başlar. Attığınız oylar sayılacak, bu sandıkta başlar.

Bütün seçimleri sıkıntıya sokuyorsunuz. Süreci siz hazırladınız, güvenlik tedbirlerini siz aldınız. Dünyanın en güvenilir seçim sistemine sahibiz dediniz. AK Parti yetkilileri de açıkladı. Şimdi şaibe diyorlar. 2014'te seçmen sayısı daha az, geçersiz oylar ise 420 bin civarında.

“ŞAİBE DEDİĞİNİZ SEÇİMDE 25 İLÇEDE KAZANIYORSUNUZ”

Çok şaibeli seçim deyip herkesi zan altında bırakıyorlar. Siz işin içindesiniz. 25 ilçede siz seçimi kazanıyorsunuz şaibe dediğiniz seçimde.

Siz o akşam saat 10'da kendinizi 3 bin oyla kazanmış ilan ettiniz. Şimdi 20 bin nerede, diyorsunuz hakkımız nerede? Söyledikleri birbirini tutmuyor.

“KAYBETTİK O ZAMAN BİR DAHA MI SEÇİM?”

('Seçimi kazandınız mı?' sorusuna) Gayet tabii. Şu an her şey ortada. Nereye gidiyoruz o zaman bütün ülkedeki seçimleri açalım sayalım. Ben kaybedene kadar sayalım. Üzerindeki mühür eskisin Ekrem İmamoğlu'nun oyları düşsün. Birincisi artık seçim yok dediler. Biz seçimden kurtulamıyoruz. Kaybettik o zaman bir daha mı seçim? Kazanana kadar seçim mi mesela. Ben hiçbir şeyden korkmam.

'YETKİLİLER İZİN VERMEDİ'

(Eyüp Sultan ziyareti) Dedim ki 'Camiye girmeyeyim, Eyüp Sultan Hazretleri'nin olduğu yer daha gizli, orada ibadetimizi yapalım.' Açılmadı biliyor musunuz? Herkese açılır, ben biliyorum. Ben de kıldım orada. Açılmadı, izin verilmedi. Sonra yandaki bir başka küçük türbe var, orada ettim. Ben Eyüp Sultan'a gidişimi basına duyurmadım. Orada bir kadın adayımız vardı. Çok, çok üzülmüştüm. Dedim 'Hem seni ziyaret edeceğim, hem de Eyüp Sultan'ı ziyaret edeceğim.' Böyle şeyleri yaşadıkça çok üzülüyorum. Bu memleket bizim.

Kamu Personeli

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.