DOLAR 32,3886 -0.29%
EURO 34,7807 -0.12%
ALTIN 2.405,69-0,69
BITCOIN 18664640,31%
Kayseri
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

X
DUAYEN BAŞKANDAN PASTIRMA VE SUCUK AÇIKLAMASI

DUAYEN BAŞKANDAN PASTIRMA VE SUCUK AÇIKLAMASI

Kayseri Ticaret Borsası Eski Başkanı Şaban Ünlü, pastırma ve sucuk fiyatları hakkında Haber Yeni Gündem’e açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 22:18
DUAYEN BAŞKANDAN PASTIRMA VE SUCUK AÇIKLAMASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pastırma ve sucuğun Anavatanı olarak bilinen Kayseri’de bütün üretim yapan firmalar mevsim şartlarının etkisi ile yoğun bir çalışma içerisinde. Kış aylarının vazgeçilmezi sofraların şahı olarak tanımlanan  pastırma ve sucukta son durum ne? Sizler içim araştırdık.

Pastırma ve sucuk fiyatlarında değişiklik olmayacağının altını çizen Kayseri Ticaret Borsası Eski Başkanı Şaban Ünlü, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:  Pastırması ve sucuğu ile meşhur Kayseri’de üretimler hızla devam ediyor. Şuanda Pastırma ve sucuk fiyatlarında herhangi bir artış söz konusu değil. Et fiyatları bu fiyatta kalırsa, Pastırma ve sucukta böyle gider. Fiyatların yükseleceğini zannetmiyorum. Perakende satışlarda but pastırmanın kilosu 100 TL, sırt pastırmanın kilosu 130 TL, Kayseri sucuğunun kilosu 50- 65 TL arasında değişmektedir.”diye konuştu.

Ünlü, Türkiye'de et fiyatlarının pahalılığından yakınıldığını bunun en önemli nedenlerden birisinin hayvanların dağlardan ve meradan yararlanmayıp paralı yemle beslenmesinden kaynaklandığı kaydetti.

Türkiye'de daha çok küçük aile besiciliği yapıldığına ve bunun desteklenmesi gerektiğine işaret eden Ünlü, “Bakanlık, Et Balık Kurumu aracılığıyla Avrupa ülkelerinden hayvan ithalatı yapıyor. Ancak yurt dışından getirilen bu maldan daha çok büyük besici yararlanıyor. Halbuki küçük besici de yararlanabilmeli. Ayrıca bu ithalat işi tüccar kanalıyla yapılmalı. Tabii ki ithalat yine belirlenen ölçüde yapılmalı ama tüccar aracılığıyla yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.