DOLAR 32,4976 -0.15%
EURO 34,9663 0.32%
ALTIN 2.430,810,33
BITCOIN 2063475-4,37%
Kayseri
26°

AÇIK

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

X
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Arasında Kritik İdlib Görüşmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Arasında Kritik İdlib Görüşmesi!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun'dan yeni bir açıklama geldi. Altun kişisel Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında ise Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında detayları paylaştı.

ABONE OL
Eylül 23, 2022 23:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin Arasında Kritik İdlib Görüşmesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fahrettin Altun tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede ikili ilişkilerin yanısıra İdlib’te yaşanan son gelişmeler ele alınmıştır.

Cumhurbaşkanımız, rejimin amacının İdlib’te Türk-Rus işbirliğini sabote etmek ve Astana ruhunu zedelemek olduğuna işaret etmiş, İdlip’te gerilimin tırmanmasının Anayasa Komitesi’nin ihdası ve siyasi sürecin akamete uğratılması riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekmiştir.

Görüşmede her iki lider Soçi Mutabakatına olan bağlılıklarını teyit etmişlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımız bugüne dek Soçi Muhtırası’nın uygulanmasında önemli mesafe kat edildiğini, buna mukabil yaşanan saldırıların ortak hedeflere zarar verebileceğini belirtmiştir.

Son olarak Bosna-Hersek’te yaşanan hükümet krizine de değinen Cumhurbaşkanımız, bölgenin uluslararası örgütlerle işbirliğini artırmasının barış ve istikrar için elzem olduğuna inandıklarını kaydetmiştir.”

 

    En az 10 karakter gerekli

    Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.